Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

<ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ>

πόλυτα προσηλωμένη στις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ η Άρσεναλ διαχειρίστηκε τον αγώνα στο «Βελοντρόμ» ακριβώς όπως έπρεπε και με γκολ του Ράμσεϊ στο 92’ νίκη τη Μαρσέιγ με σκορ 1-0 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του ομίλου της.
Με το γνωστό σύστημα (4-3-3)
Ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε και πάλι σταθερά τον Στσέζνι κάτω από τα δοκάρια, τους Σάντος και Τζένκινσον στα άκρα της άμυνας και τους Μερτεζάκερ και Κοσιελνί για κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο η τριάδα των Ροσίτσκι, Αρτέτα, Σονγκ και στην επίθεση οι Γουόλκοτ, Αρσάβιν στα άκρα με τον Φαν Πέρσι στην αιχμή του δόρατος.
Ο αγώνας
Ά Ημίχρονο
Μόνο δάφνες ποιότητας δεν διεκδικεί το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον εαυτό τους και τη χαμένη τους ταυτότητα καθώς περνούσαν τα λεπτά και καμία δεν έδειχνε να μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της στην άλλη.
Η Άρσεναλ είχε περισσότερη κατοχή (53%), όμως η Μαρσέιγ είχε την πιο ορθολογική ανάπτυξη και παρόλο που ήταν φλύαρη στην επίθεση, είχε να επιδείξει 5 τελικές προσπάθειες έναντι δύο των αντιπάλων της.
Στο 21’ οι «κανονιέρηδες» έφτασαν κοντά στο γκολ σε προσπάθεια του Φαν Πέρσι από μπαλιά του Αρτέτα, αλλά ο Ντιαβαρά έδιωξε μπροστά από τη γραμμή. Ο Τζένκινσον ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ομάδας σε άμυνα και επίθεση και αποσόβησε τελευταία στιγμή τον κίνδυνο στο 33΄ σε προσπάθεια του αεικίνητου Ρεμί.
Οι Βαλμπουενά και Λούτσο προσπάθησαν με ωραίες προσπάθειες να ανοίξουν το σκορ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, χωρίς να καταφέρνουν να βρουν όμως στόχο και την Άρσεναλ να κατευθύνεται στα αποδυτήρια με ένα θετικότατο αποτέλεσμα.
Β’ Ημίχρονο
Δεν ξέρουμε τι έκανε και τι είπε στα αποδυτήρια ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του ξεκίνησαν πολύ πιο ώριμα τον αγώνα και ήλεγχαν περισσότερο το ρυθμό. Δεν υπήρξε υποψία φάσης καθώς περνούσε ο χρόνος για τους γηπεδούχους με την Άρσεναλ να φέρνει περισσότερο το παιχνίδι στα μέτρα της.
Στο 71΄ ο Γουόλκοτ μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν συνεργάστηκε με τον Ροσίτσκι, αλλά την κατάλληλη στιγμή έβαλε ο Ενκουλού το πόδι του και απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.
Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, οι Γάλλοι βρήκαν περισσότερο χρόνο και άρχισαν να δημιουργούν κινδύνους μπροστά στην εστία του Στσέζνι, τους οποίους είτε ο Πολωνός πορτιέρο είτε η αμυντική γραμμή της ομάδας απομάκρυναν μέχρι και το τέλος.
Το κερασάκι στην τούρτα το κρατούσαν οι Άγγλοι για το τέλος! Στο 92΄ο Ράμσεϊ ελίχθηκε στην περιοχή και με σουτ στη γωνία έκανε το 1-0 για να ακολουθήσουν τρελοί πανηγυρισμοί. Στην πρώτη θέση του ομίλου η Άρσεναλ.
Συνθέσεις ομάδων
Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού (87’ Καμπορέ), Λούτσο (73’ Αμαλφιτανό), Βαλμπουενά, Ρεμί (69’ Γκινιάκ), Αγιού
Πάγκος: Μπρασιλιάνο, Τραορέ, Σαμπό, Ρόλαντ
Άρσεναλ: Στσέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Σάντος, Τζένκινσον (62' Τζουρού), Ροσίτσκι, Αρτέτα, Σονγκ, Γουόλκοτ (67’ Ζερβίνιο), Αρσάβιν (78’ Ράμσεϊ), Φαν Πέρσι
Πάγκος: Φαμπιάνσκι, Μπεναγιούν, Κοκελέν, Σαμάκ
                                                            ΠΗΓΗwww.england365.gr:
Twitter Bird Gadget