Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1

Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του Παναιτωλικού, κέρδισε με 2-1 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Σεφτέ με νίκη έκανε στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός. Οι Θρακιώτες μετά τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, έπαιξαν για πρώτη φορά στο σπίτι τους, καταφέρνοντας να κερδίσουν με 2-1 τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, όμως δεν τα κατάφεραν και σε αυτό το ξεκίνημα, δείχνουν να έχουν μεγάλη διαφορά στα παιχνίδια που δίνουν εντός έδρας, από τα εκτός.
Ημίχρονο που τα είχε όλα
Ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα στις τρεις έως τώρα αγωνιστικές είχαμε στην Κομοτηνή. Πανθρακικός και Παναιτωλικός προσέφεραν θέαμα, πέτυχαν δύο και ένα γκολ αντίστοιχα, έχασαν ευκαιρίες και σίγουρα αποζημίωσαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι πιο αποτελεσματικοί μιας και δύο φορές βρέθηκαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Ράφαελ, πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, αλλά τα αμυντικά κενά τους έφεραν να κυνηγάνε τον αντίπαλό τους.
Μία φάση και γκολ...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που είχε τον Παναιτωλικό να μπαίνει πιο δυνατά και να πιέζει, αλλά τον Πανθρακικό να είναι αυτός που να ανοίγει το σκορ. Και το έκανε στο 13' με τον Τζάνη, στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Παπαγεωργίου ανέβηκε από δεξιά, πάσαρε στον Μπαϊκαρά, αυτός γύρισε στον Τζάνη που με σουτ έκανε το 1-0.
Γρήγορος ρυθμός και ισοφάριση από Θεοδωρίδη
Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σκοράρουν. Αυτός που το κατάφερε ήταν ο Παναιτωλικός με τον Θεοδωρίδη στο 32'. Ο Μπακάκης έφυγε από δεξιά και με την κίνησή του απέδειξε γιατί έγινε τόσος θόρυβος πέρσι για το όνομά του. Γύρισε στον Θεοδωρίδη που από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια.
Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις
Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 1-1 στα αποδυτήρια από την στιγμή που ο Κουτσόπουλος έδιωξε ωραία το σουτ του Γκάλο (μετά τραυματίστηκε και αποχώρησε), ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τον Παναιτωλικό και ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τον Πανθρακικό. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιγκόρ εντελώς ανενόχλητος έκανε μόνος του το 2-1, βάζοντας και πάλι μπροστά την ομάδα του.
Το κράτησε και ήρθε η πρώτη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και αυτό είχε να κάνει περισσότερο με τους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να βγουν μπροστά και να πιέσουν, παρότι ήταν πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση το 2-1 και στο τέλος πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη, στο πρώτο τους εντός έδρας ματς.
Οι συνθέσεις: Πανθρακικός (Μάντζιος): Κουτσόπουλος (45' Σέρεμετ), Μπαϊκαρά, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ρομέου, Λαδάκης, Τζάνης (66' Χρήστου), Μαξίμ, Κάσες (84' Ζεκίνια), Ιγκόρ
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Γκάλο, Μπελόν (77' Μύγας), Ζούνιορ (67' Καλογέρης), Ιωάννου (57' Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς
                                                                    Πηγή: www.gazzetta.gr
Twitter Bird Gadget