Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Όφη-Πανιώνιος 0-0

Η ποιότητα του Γκαλέτι δεν αποδείχθηκε αρκετά για τον ΟΦΗ για να να φύγει νικητής από το γήπεδό του στο ματς με τον Πανιώνιο. 0-0 το ματς με τους Νεοσμυρνιώτες να παίζουν με 10 στο τέλος λόγω αποβολής του Λαμπρόπουλου.

Η διάταξη για τον ΟΦΗ είχε ως εξής: Δασκαλάκης στα γκολπόστ, Τριποτσέρης και Ζβασίγια στο κέντρο της άμυνας, Μπούρμπος και Μιλιάζες στα άκρα, οι Μακρής, Κάλαϊτζιτς και Φραγκουλάκης στον άξονα, οι Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης στα άκρα και Νιμανί στην κορυφή. Οι Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης άλλαζαν συχνά πλευρές στον αγώνα. Το σχήμα του Πανιωνίου στο ξεκίνημά του ήταν: Γιαννακόπουλος στο τέρμα, Λαμπρόπουλος και Αυλωνίτης τα στόπερ, οι Κούρντι και Κούρος τα δύο μπακ, ο Παντίδος με τον Μητρόπουλο είναι στον άξονα, ο Ντούνης με τον Κολοβό τα δύο χαφ και ο Λάζνικ παίζει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη. Στην συνέχεια όμως και οι δύο ομάδες έκαναν και εσωτερικές αλλαγές και κυρίως ο Πανιώνιος.
Ανώτερος αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις ο ΟΦΗ
Το πρώτο μέρος βρήκε τον ΟΦΗ να έχει πιο καλή εικόνα και δημιουργικά και επιθετικά από τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερό του μέρος. Οι Κρητικοί είχαν αρκετές φάσεις για γκολ, όπως τα σουτ από τον Νιμανί στο 6' και στο 22' ενώ πίεσε αρκετά τον Πανιώνιο παρότι δεν είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε ανοίξει το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι έπειτα από ορισμένες εσωτερικές αλλαγές του Νίκου Παντέλη όπως την τοποθέτηση του Κολοβού στον άξονα για να πάει ο Λάζνικ στα χαφ. Ακόμα και έτσι πάντως ούτε οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν κάποια πολύ καλή ή έστω αξιόλογη φάση. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε στο 0-0.
Γκαλέτι, η επιστροφή!
Το Β' μέρος σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε την είσοδό του στο γήπεδο στο 56' και στο 69' έκανε αισθητή την παρουσία του. Απέφυγε με ωραία κίνηση τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα από τον αντίπαλο πορτιέρε.
Στο 87' ένα σουτ από τον Αργεντίνο παίκτη βρήκε κόντρα και απομακρύνθηκε ενώ ο ίδιος αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της επίθεσης του ΟΦΗ και μαζί ό,τι καλύτερο για τους Κρητικούς. Στο 88' ο πολύ καλός Γιαννακόπουλος απέκρουσε εξαιρετικά την κεφαλιά του Όγιος από πολύ κοντά ενώ στις καθυστερήσεις μία σέντρα-σουτ έφυγε έξω.
Αυστηρή αποβολή και διαμαρτυρίες
Στο 84' έγινε η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Λαμπρόπουλος παρατηρήθηκε με 2η κίτρινη για φάουλ στον Μιλιάζες. Εάν δει κανείς την φάση και στο ριπλέι θα παρατηρήσει πως επρόκειτο για μία κάρτα τουλάχιστον αυστηρή.
Ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε έντονα όμως ήταν αναγκασμένος να παίξει για 12 λεπτά (6 της κανονικής διάρκειας και 6 των καθυστερήσεων) με παίκτη λιγότερο. Ο ΟΦΗ πρέσαρε όσο περισσότερο μπορούσε και είχε φάσεις για να σκοράρει ακόμα στις καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά η άμυνα των Νεοσμυρνιωτών αλλά ιδίως ο τερματοφύλακάς του τον κράτησαν όρθιο.
ΟΦΗ (Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (56' Γκαλέτι), Κάλαϊτζιτς, Ζβασίγια, Περογαμβράκης (83' Όγιος), Μπούρμπος, Φραγκουλάκης (56' Ζε Εντουάρντο), Μακρής, Μιλιάζες, Νιμανί.
Πανιώνιος (Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Λάζνικ (86' Καλτσάς), Παντίδος, Ντούνης (74' Παναγιωτούδης), Κολοβός, Αραβίδης (90' Μαρουκάκης).
                                               Πηγή www.gazzetta.gr
 
Twitter Bird Gadget