Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Στους 16' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχανε μέχρι το 80' στην Μπράγκα, αλλά νίκησε 3-1 και προκρίθηκε στους "16". Νίκη με το ίδιο σκορ η Γαλατάσαράι επί της Κλουζ με χατ-τρικ του Μπουράκ Γιλμάζ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους "16", εξασφαλίζοντας μάλιστα και την 1η θέση, μετά την νίκη της με 3-1 επί της Μπράγκα στην Πορτογαλία.
Μέχρι το 80' μάλιστα έχανε με 0-1, αλλά με τέρματα των Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ και Χαβιέρ Ερνάντες έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Με το ίδιο σκορ νίκησε στην άλλη αναμέτρηση η Γαλατάσαράι την Κλουζ στην Ρουμανία, με χατ-τρικ του Μπουράκ Γιλμάζ.

Μπράγκα - Μάντσεστερ Γ. 1-3


Σκόρερς: 49' πέν. Αλάν / 80' Φαν Πέρσι, 84' πέν. Ρούνεϊ, 92' Χαβιέρ Ερνάντες
Γήπεδο: "Estádio Municipal de Braga", Μπράγκα
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Στο 48' ο Κουστόντιο κέρδισε πέναλτι από τον Πατρίς Εβρά, ο Αλάν ανέλαβε την εκτέλεση και η Μπράγκα άνοιξε το σκορ με το 4ο γκολ του αρχηγού της στην διοργάνωση.
Η "χρυσή" αλλαγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ισοφάρισε στο 80' και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 80' με εκτέλεση πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό, ο Χαβιέρ Ερνάντες διαμόρφωσε το τελικό 1-3 από κοντά αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, κάνοντας όμως τα εύκολα... δύσκολα.
ΜΠΡΑΓΚΑ: Μπέτο, Λεάντρο Σαλίνο, Κοέλιο, Ντουγκλάο, Έλντερσον Ετσιτζίλε (91' Ζε Λουίς), Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα (86' Μοσορό), Ρούμπεν Μικαέλ, Ρούμπεν Αμορίμ (85' Έλντερ Μπαρμπόζα), Αλάν, Έντερ.
MANUTD: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Έβανς (57' Φέρντιναντ), Εβρά, Άντερσον, Νανί (73' Ραφαέλ), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες, Γουέλμπεκ (84' Φάν Πέρσι).


Κλουζ - Γαλατάσαράι 1-3


Σκόρερς: 53' Σουγκού / 18', 61' και 74' Μπουράκ Γιλμάζ
Γήπεδο: "Σταντιονούλ Dr. Κονσταντίν Ραντουλέσκου", Κλουζ-Ναπόκα
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Ο διεθνής Τούρκος στράικερ, Μπουράκ Γιλμάζ, άνοιξε το σκορ για την Γαλατάσαράι στο 18' με καταπληκτική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Χαμίτ Αλτιντόπ.
Η απάντηση για τους Ρουμάνους ήρθε στο 53', με τον Μοντού Σογκού να κάνει το 1-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Ραφαέλ Μπάστος.
Η Γαλατάσαράι προηγήθηκε ξανά στο 61' με ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς ο Μπουράκ Γιλμάζ έκανε το 1-2 με κοντινό πλασέ, ξανά από μπαλιά του Χαμίτ Αλτιντόπ.
Ο Μπουράκ Γιλμάζ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 74', ολοκληρώνοντας αντεπίθεση με αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία, φτάνοντας έτσι τα 4 γκολ στην διοργάνωση, όλα κόντρα στην Κλουζ.
ΚΛΟΥΖ: Μάριο Φελγκέιρας, Σέπσι (31' Ραφαέλ Μπάστος), Κάντου, Πίκολο, Ίβο Πίντο, Μουρεσάν, Γκοντεμές (46' Μπιελάνοβιτς), Σουγκού, Λουίς Αλμπέρτο, Καμόρα, Καπετάνος (77' Ντιόγκο Βαλέντε).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Κρις, Νουνκέ, Ριέρα, Γεκτά Κουρτουλούς (89' Σαμπρί Σαριόγλου), Σελτσούκ Ινάν, Χαμίτ Αλτιντόπ (91' Σεμίχ Καγιά), Εμρέ Τσολάκ, Ουμούτ Μπουλούτ (76' Αμραμπάτ), Μπουράκ Γιλμάζ.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (9-4)
2. Γαλατάσαράι 4 (4-5)
3. Κλουζ 4 (5-6)
4. Μπράγκα 3 (5-8)
                                     ΠΗΓΗ: www.sport24.gr      ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ       
Twitter Bird Gadget