Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Χαλκιάς: "Όπλο μας το οικογενειακό κλίμα"

Στο πολύ καλό κλίμα που έχει η Εθνική μας ομάδα στάθηκαν στις δηλώσεις τους οι Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Τζαβέλλας. Διαβάστε τι ρώτησε ο Χαλκιάς τον Τζαβέλλα.

Το κλίμα στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πριν από την έναρξη του Euro 2012 είναι εξαιρετικό και αποτυπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (4/6), όπου μίλησαν οι Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Τζαβέλλας.
Και οι τρεις έλληνες διεθνείς στάθηκαν στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της γαλανόλευκης, αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Κώστας Χαλκιάς ο οποίος τόνισε: "Έχουμε μπει στην τελική ευθεία ενόψει του αγώνα με την Πολωνία, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις μέρες που είμαστε εδώ και να είμαστε πόσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.
Να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό με την ομάδα, που αγωνιζόμαστε η οποία παίζει στο σπίτι της και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από εμάς απέναντι στον προπονητή και ο προπονητής απέναντι σε εμάς.
Είμαστε χαρούμενοι που θα βρεθούν εδώ έλληνες και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Εθνική ομάδα".
Σε ερώτηση αν θα αγωνιστεί ως πρώτος τερματοφύλακας για την Εθνική στην διοργάνωση είπε: "Όποιος αγωνιστεί ένα ή 90 λεπτά θεωρώ είναι το ίδιο. Σημαντικό για εμένα είναι η επιτυχία της Εθνικής και όχι το ποιος θα αγωνιστεί".
Για το αν έχει δει την Πολωνία και ποιοι είναι οι πιο απειλητικοί παίκτες: "Ενημέρωση από τον προπονητή υπάρχει και θα παρακολουθήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Δεν νομίζω πως πρέπει να σταθούμε σε ένα παίκτη, αλλά στο σύνολο".
Ποιον Πολωνό παίκτη θεωρεί ποιον δύσκολο: «Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκριμένες απαντήσεις. Θεωρώ πως πάνω από όλα είναι η ομάδα μου και να είναι αυτή καλά".
Για το αν βλέπει κάτι διαφορετικό στην τέταρτη διοργάνωση που συμμετέχει: "Δεν είναι σωστό να μπούμε σε σύγκριση. Η Εθνική έχει κάνει πολύ μεγάλες διακρίσεις. Δίνει το παρών σε όλες τις διοργανώσεις και είναι μια επιτυχία. Η Εθνική δεν θα σταματήσει εδώ και θα έχει συνέχεια. Θεωρώ πως και αυτή η Εθνική έχει πολύ καλό υλικό και για το παρών και το μέλλον".
Αν έχει ως στόχο και πέμπτη διοργάνωση (σ.σ. Μουντιάλ 2014):  "Αυτή τη στιγμή η ουσία είναι το τι θα κάνουμε με την Πολωνία. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή μας τότε θα τα πούμε".
Ποιο θα είναι το κλειδί για την πρόκριση: "Είμαστε εδώ για τα τρία παιχνίδια και εκεί πρέπει να δώσουμε βάρος. Αν καταφέρουμε να περάσουμε θα είναι επιτυχία. Θεωρώ πως αν είμαστε καλά και έχουμε τύχη θα καταφέρουμε και περάσουμε και αυτό θα είναι μια ακόμη επιτυχία".
Αν τον ανησυχεί κάτι για το πρώτο ματς: "Σίγουρα με ανησυχεί, το άγχος. Αλλά αν είμαστε καλά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Σίγουρα το πρώτο ματς καθορίζει πολύ την συνέχεια".
Τέλος για το αν μπορούμε να χαλάσουμε τη γιορτή των διοργανωτών: "Αν γίνει αυτό θα είμαστε πολύ χαρούμενοι, το ευχόμαστε".
Μανιάτης: "Έχω πολύ καλό προαίσθημα"
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είπε πως έχει πολύ καλό προαίσθημα για την πορεία της Εθνικής μας στην διοργάνωση.
Αρχικά ο διεθνής μέσος είπε: "Βρισκόμαστε από χθες (σ.σ. Κυριακή, 3/6) εδώ για να προετοιμαστούμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην Αυστρία και όλα τα παιδιά είναι έτοιμοι. Βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς και αν βρεθούμε όλοι σε καλή μέρα θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

 Για το τι πρέπει να διορθώσει η Εθνική μέχρι την πρεμιέρα ανέφερε: "Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθώσουμε και αυτά μας τα λέει ο προπονητής μας με διάφορε ομιλίες που κάνουμε. Αυτός ξέρει και εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε".
Γι το προαίσθημα που έχει και τα δικά του συναισθήματα: "Μόνο και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι μεγάλη επιτυχία, το συναίσθημα είναι πολύ θετικό υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην Εθνική, εύχομαι να ξεκινήσουμε θετικά και να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία".
Για αν το παιχνίδι στην Μασσαλία με τον Ολυμπιακό του άνοιξε τον δρόμο για την Εθνική και το Euro είπε: "Το ματς στη Μασσαλία άνοιξε τον δρόμο σίγουρα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Βέβαια αν δεν συνέχιζα με το ίδιο πάθος και αν δεν με εμπιστευόταν  ο προπονητής μου δεν θα ήμουν εδώ. Προσπάθησα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην Εθνική και σε κάνει να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό".
Για το πιο θα είναι το κλειδί της επιτυχίας με βάση τα προκριματικά (αήττητη η Εθνική): "Η συλλογική δουλειά που κάναμε σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο μετράει η νίκη και ειδικά σε τέτοιες διοργανώσεις".
Τζαβέλλας: "Καλή η Πολωνία, αλλά δεν την φοβόμαστε"
Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Γιώργος Τζαβέλλας, οποίος τόνισε πως η Πολωνία ναι μεν έχει καλούς παίκτες, αλλά η Εθνική μας δεν την φοβάται καθώς διαθέτει πολύ καλύτερους.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ετοιμαζόμαστε για την Παρασκευή και με το σύνολο που έχουμε και την αξία των παικτών πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό", είπε αρχικά και στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

 Για την τριάδα των πολύ καλών παικτών της Ντόρτμουντ: "Είναι σίγουρα πολύ καλοί παίκτες, αλά δεν νομίζω πως θα τους φοβηθούμε. Έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες και αυτοί θα πρέπει να έχουν το άγχος".
Για την άμυνα της Εθνικής: "Δεν θέλω να αναφερθώ στην άμυνα, αλλά στο σύνολο. Καταφέραμε από το 2004 να ξεκινήσουμε μια καλή πορεία, Παίζουμε στο εξωτερικό και μας σέβονται όλοι. Το καλό μας σημείο είναι η άμυνα, αλλά η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Πρέπει να βλέπουμε την ουσία η Εθνική να είναι καλή, να πιέζουμε και να κάνουμε κάτι καλό μπροστά".
Αν μπορούμε να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2004: «Δεν είμαστε υπερόπτες, αλλά δεν πρέπει να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Οι πολωνοί έχουν το άγχος και είμαστε αυτοί που πρέπει να χαλάσουμε την γιορτή".
Κάπου εκεί πήρε το μικρόφωνο ο Κώστας Χαλκιάς και κάνοντας τον δημοσιογράφο ρώτησε τον Γιώργο Τζαβέλλα για το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική: "Το κλίμα είναι πολύ καλό είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι το σημαντικότερο. Εσείς που είστε οι «μεγάλοι» βάζετε σε αυτό το κλίμα εμάς. Όταν μπαίνεις στο κλίμα μπορείς να δώσει τα μέγιστα, οπότε αυτό είναι το σημαντικό". Είπε για να πάρει την απάντηση από τον Χαλκιά: "ΟΚ πάμε για 

                                                      ΠΗΓΗ: www.sport24.gr            ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ      

Twitter Bird Gadget