Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΝΤΟΡΑΣ!



gamos
Σε θέση μάχης προκειμένου να διασφαλίσουν τις έδρες τους βρίσκονται οι βουλευτές της ΝΔ, που απειλούνται ευθέως από τη μετακόμιση στη Συγγρού των στελεχών της Ντόρας.
Αίσθηση, μάλιστα, έχει προκαλέσει η περίπτωση τριών νεοδημοκρατών, που κέρδισαν έδρες, υπέρ άλλων της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δεν μπήκαν στη Βουλή! Κάτι που δεν έχει ξανά στα πολιτικά χρονικά!
Οι βουλευτές της ΝΔ που θα μείνουν εκτός Βουλής, θεωρούν ότι είναι άδικο να τους πάρουν τις έδρες προκειμένου να μπουν σε εκλόγιμες θέσεις στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μάλιστα, τονίζουν πως, όλοι όσοι εξελέγησαν θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα στελέχη της ΔΗΣΥ να μπουν αμέσως μετά την τελευταία εκλόγιμη θέση, έτσι ώστε αν φέρουν δικούς τους ψήφους, να μπουν στην Βουλή.
Οι υποψήφιοι της ΝΔ που δεν εξελέγησαν δεν έχουν λόγους να διαμαρτύρονται.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι στην Ηλεία όπου η ΝΔ εξέλεξε δύο βουλευτές: Τον κ. Κώστα Τζαβάρα και την κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Το σενάριο που «παίζει» είναι ότι, στις προσεχείς εκλογές, η δεύτερη και βέβαιη θέση θα δοθεί στον κ. Γιώργο Κοντογιάννη.
Στο ενδεχόμενο αυτό, όμως, αντιδρά η κομματική βάση του νομού. Τόσο οι τοπικές όσο και η νομαρχιακή της ΝΔ έχουν διαμηνύσει στη Συγγρού ότι δεν συμφωνούν, με εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας.
Πρόβλημα, ωστόσο, υπάρχει και στην Κρήτη. Στα Χανιά συζητείται να μπει πρώτος στην λίστα ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε βάρος του κ. Μανούσου Βολουδάκη και να μείνει έξω ο κ. Κώστας Γύπαρης. Όμως, ο κ. Βολουδάκης ήταν ο μόνος που στήριζε τον κ. Σαμαρά σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον, το προπύργιο της οικογένειας Μητσοτάκη, όταν μάλιστα ο κ. Μαρκογιαννάκης, επί δύο χρόνια ασκούσε έντονη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ.
Στο Ηράκλειο αντιδρά ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννη στην ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και ο κ. Δεικτάκης που θα χάσει την έδρα. Ο δε κ. Σενετάκης που ήταν δεύτερος, επίσης δεν θέλει να μπει στην τρίτη θέση μετά τους κ.κ. Κεφαλογιάννη και Αυγενάκη.

makeleio.gr
Twitter Bird Gadget