Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Διπλό» τίτλου η Σίτι

Μία «στροφή» πριν από την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Νιουκάστλ χάρη στα γκολ που σημείωσε ο Γιάγια Τουρέ στο 70΄ και το 89΄ και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και έχασαν την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο 41΄ με τον Σαντόν να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά το σουτ του Μπάρι. Οι «ανθρακωρύχοι» από την πλευρά τους πρόσεχαν κυρίως τα νώτα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραμελούσαν τα επιθετικά τους καθήκοντα. Παρόλα αυτά, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και το 0-0 επισφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Στο δεύτερο μέρος η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιόρισε τη Νιουκάστλ στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι αμυνόταν υποδειγματικά και κρατούσαν τους κινδύνους μακριά από την περιοχή τους. Όλα αυτά έως το 70΄ όταν ο Τουρέ με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κρουλ και έκανε το 0-1. Στο 75΄ ο Αγουέρο μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα κατάφερε να αστοχήσει και να τελειώσει ουσιαστικά το ματς. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Άλαν Πάρντιου ανέβασαν στροφές και «κυνήγησαν» την ισοφάριση, αυτοί του Μαντσίνι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, και όλα κρίθηκαν στο 89΄ όταν ο Τουρέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα και οι «πολίτες» πήραν μία σπουδαία νίκη, η οποία τους φέρνει «αγκαλιά» με τον τίτλο.
Σκόρερ: 70΄, 89΄ Τουρέ
Νιουκάστλ: Κρουλ, Περτς (74΄ Φέργκιουσον), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν, Τιοτέ (82΄ Τέιλορ), Γκουτιέρες, Καμπάιγ Μπεν Αρφά (74΄ Αμεόμπι), Μπα, Σισέ.
Μαν. Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Λέκσοτ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (62΄ Ντε Γιονγκ), Σίλβα (86΄ Ρίτσαρντς), Αγουέρο, Τέβες (70΄ Τζέκο).

                                                ΠΗΓΗ:www.premierleague.gr                      ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ      
Twitter Bird Gadget