Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ημέρα Της Γης: RESPECT Στη Μητέρα ΓΗ [Εντυπωσιακές Φωτο]


Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εκτίμησης του φυσικού περιβάλλοντος. Οι παρακάτω εικόνες από τη φύση, μας δείχνουν τις… ομορφιές της, τις προσπάθειες για αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και τ’ αποτελέσματα διαφόρων μορφών ρύπανσης. Απολαύστε τες…


 Το φεγγάρι εμφανίζεται πάνω από το βουνό Vrenelisgaertli, κοντά στην πόλη Glarus της Ελβετίας.
 Έξι μήνες περίπου πριν εγκαινιάστηκαν οι νέες εκγαταστάσεις ηλιακών συσσωρευτών Gemasolar στην Ισπανία.
Οι λουόμενοι σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας κολυμπούν παρέα με κοντέινερς. Πριν μερικούς μήνες το πλοίο Rena προσάραξε πάνω σε ύφαλο και στη συνέχεια λόγω κακοκαιρίας βυθίστηκε, με αποτέλεσμα το φορτίο του και συντρίμμια να ξεβραστούν στις παραλίες.
 Μια ομάδα ορειβατών ανεβαίνει στην κορυφή του Fox Glacier.
 Οι φοίνικες αντανακλούν το μέγεθος της μόλυνσης της περιοχής του Λος Άντζελες, ύστερα από εκτεταμένες βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες.
Στο Ιταλικό νησί της Σικελίας το ηφαίστειο της Αίτνας εκτοξεύει ηφαιστειακή τέφρα κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης.

  Στην πόλη του Πεκίνου, διακρίνεται το κτίριο της κεντρικής τηλεόρασης της Κίνας μέσα από ένα νέφος. Το επίπεδο της ρύπανσης στο Πεκίνο είναι ιδιαίτερα υψηλό.
 Ένας οδηγός ανεβαίνει μέσα στο μεγάλο σπήλαιο Niah, στο Εθνικό Πάρκο της Μαλαισίας στο Βόρνεο. Τα σπήλαια αυτά περιέχουν τα παλαιότερα απολιθώματα του Homo sapiens, διαθέτουν τη μεγαλύτερη είσοδο σπηλιάς από ασβεστόλιθο στον κόσμο και πολλές αρχαίες βραχογραφίες.
 Ανάμεσα από την Ανταρκτική και την Αυστραλία μια φωτογραφία από το διάστημα.
 Το σκάφος PlanetSolar είναι το πρώτο που ταξιδεύει ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια. Το σκάφος καλύπτεται από 500 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών. Στη φωτογραφία το PlanetSolar φτάνει στην Σιγκαπούρη.
Ένα αγόρι χτυπήθηκε από κύματα καθώς συνέλλεγε ανακυκλώσιμα υλικά από τα σκουπίδια που ξεβράζονται στις ακτές της Μανίλα, στις Φιλιππίνες.
Το πειραματικό αεροσκάφος “Solar Impulse” με πιλότο τον Andre Borschberg πετά πάνω από ελβετική αεροπορική βάση Payerne κατά την πρώτη απόπειρα να πετάξει στην περιοχή τροφοδοτούμενο μόνο από ηλιακή ενέργεια.
Twitter Bird Gadget