Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Μάθημα» από την Έβερτον

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Έβερτον, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 4-4!
Ο Γέλαβιτς άνοιξε το σκορ στο 34΄, Ρούνεϊ ισοφάρισε σε 1-1 στο 41΄ και ακολούθησαν δύο γκολ από Γουέλμπεκ (57΄) και Νάνι (60΄) που έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Στο 67΄ ο Φελαϊνί μείωσε σε 3-2, ο Ρούνεϊ στο 70΄ έκανε το 4-2 και οι «μπέμπηδες» βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, καθώς η τελευταία λέξη ανήκε στην ομάδα του Μόγιες, η οποία πήρε το βαθμό χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Γέλαβιτς και Πίεναρ στο 83΄ και το 85΄ αντίστοιχα. Η Γιουνάιτεντ έχασε, έτσι, την ευκαιρία να ξεφύγει οκτώ βαθμούς από τη Σίτι, η οποία κοντράρεται στις 18:00 με τους Γουλβς.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τους Γέλαβιτς και Όσμαν. Οι ποδοσφαιριστές του Φέργκιουσον ισορρόπησαν στη συνέχεια, αλλά η Έβερτον ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, χάρη στην κεφαλιά του Γέλαβιτς στο 34΄. Η χαρά της, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 41΄ ο Ρούνεϊ έκανε το 1-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57΄ ο Γουέλμπεκ έκανε με σουτ το 2-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα έδωσε έτοιμο γκολ στο Νάνι και ο Πορτογάλος έγραψε από κοντά το 3-1. Το συγκρότημα του Μόγιες, όμως, δεν τα παράτησε και στο 67΄ μείωσε με τον Φελαϊνί σε 3-2. Στο 70΄ ο Ρούνεϊ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, με τον Γουέλμπεκ να είναι ξανά ο δημιουργός του γκολ.
Στο 80΄ ο Εβρά λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά σημάδεψε κατέληξε στο δοκάρι στην κεφαλιά που επιχείρησε εξ΄ επαφής και στο 83΄ ο Γέλαβιτς ξαναέβαλε «φωτιά» στο ματς, στέλνοντας για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα. Στο 85΄ ο Πίεναρ ισοφάρισε σε 4-4, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χάρισε το βαθμό στην Έβερτον και έδωσε νέα «πνοή» στο πρωτάθλημα.
Σκόρερ: 41΄, 70΄ Ρούνεϊ, 57΄ Γουέλμπεκ, 60΄ Νάνι- 34΄, 83΄ Γέλαβιτς, 67΄ Φελαϊνί, 85΄ Πίεναρ
Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Κάρικ, Σκόουλς (86΄ Σκόουλς), Βαλένσια (89΄ Ερνάντες), Νάνι, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ
Έβερτον: Χάουαρντ, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντεστέν (84΄ Κέιχιλ), Νέβιλ, Χίμπερτ, Γκίμπσον, Πίενααρ, Όσμαν (63΄ ΜακΦάντεν), Φελαϊνί, Γέλαβιτς

                                                      ΠΗΓΗ:  www.premierleague.gr               ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ       
Twitter Bird Gadget