Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακάλυψαν το γονίδιο της καλοσύνης!



Ανακάλυψαν το γονίδιο της καλοσύνης! : Η ευγένεια και η καλοσύνη είναι δύο αρετές που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι διδάσκονταν από τους γονείς στα παιδιά. Επιστήμονες ωστόσο, έρχονται να ανατρέψουν την
Η ευγένεια και η καλοσύνη είναι δύο αρετές που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι διδάσκονταν από τους γονείς στα παιδιά.

Επιστήμονες ωστόσο, έρχονται να ανατρέψουν την πεποίθηση τόσων χρόνων, επιβεβαιώνοντας ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται «καλοί» και κάποιοι άλλοι «κακοί», αναλόγως με το αν είναι φορείς του γονιδίου της καλοσύνης.

Σύμφωνα με ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, το συγκεκριμένο γονίδιο υπερισχύει πεποιθήσεων που έχει διδαχτεί κανείς από το περιβάλλον του, όπως για παράδειγμα ότι ο κόσμος είναι σκληρός και απειλητικός.

Οι φορείς του συγκεκριμένου γονιδίου έτσι, δίνουν περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες, βοηθούν τους συνανθρώπους τους και αναφέρουν τυχόν εγκληματικές συμπεριφορές στις αρχές, ακόμα κι αν πραγματικά πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι σκληρός.

Οπως λένε οι ειδικοί, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι «απειλητικός» συμπεριφέρονται θετικά αν φέρουν συγκεκριμένα γονίδια, τα οποία ελέγχουν τη λειτουργία των υποδοχέων οξιτοκίνης και βασοπρεσίνης.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι ανακαλύψαμε το γονίδιο της καλοσύνης. Η έρευνα έδειξε ότι αυτά τα γονίδια σε συνδυασμό με τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με τον κόσμο, μπορούν να προβλέψουν τη γενναιοδωρία κάποιου» εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο Μάικλ Πουλέν, επισημαίνοντας ότι το DNA μπορεί να ευθύνεται για τις συμπεριφορές κάποιων συνανθρώπων μας.
Twitter Bird Gadget