Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τα νεα απο τη δίκη του Anders Behring Breivik

Η πιο πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη δίκη των τελευταίων ετών ξεκίνησε με στοιχεία να βγαίνουν στο φως, και αντιδράσεις που δίνουν μια κινηματογραφική κυνικότητα στη διαδικασία...
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κίνησή του να απευθύνει ενα ναζιστικού τύπου χαιρετισμό στο δικαστήριο καθώς μπήκε στην αίθουσα, γεγονός που οδήγησε πολλούς να το θεωρήσουν άκρως συμβολική πράξη!




Ο Anders Behring δήλωσε αθώος και δεν αναγνώρισε τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου την πρώτη μέρα της δίκης του για τη δολοφωνία 77 ανθρώπων. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων ενω ο δικαστής προειδοποίησε οτι οι εικόνες που θα ακόλουθούσαν ήταν πολύ σκληρές και φυσικά απαγόρευσε την προβολή τους σε οποιοδήποτε μέσο ( η δίκη καλύπτρεται απο τηλεοπτικά δίκτυα).
Ο εισαγγελέας ανέφερε οτι το αντι-Ισλαμικό δίκτυο των ΒΝαϊτών Ιπποτών στο οποίο ισχυρίζεται οτι ανήκει ο Breivik, δεν υπάρχει όπως αυτός το παρουσιάζεi, συνέχισε με μια αναδρομή στη ζωη του απο τη γέννησή του το 1979 εως και τα σχολικά του χρόνια και τις 3 επιχειρήσεις που έφτιαξε ο ίδιος. Σημαίνον έτος φαίνεται να είναι το 2003 όπου συμβαίνουν αρκετά γεγονότα: βγάζει σημαντικά χρήματα πουλόντας πλαστά πτυχία, παραιτείται απο την επι 6 χρόνια εργασία του και μετακομίζει σε ενα διαμέρισμα όπου μένει μόνος του.
Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης στο παιχνίδι
World of Warcraft το οποίο φαίνεται να έπαιζε μανιωδώς ο κατηγορούμενος απο το καλοκαίρι του 2006 εως το καλοκαίρι του 2007. Το παιχνίδι περιγράφηκε ως ιδιαίτερα βίαιο. Όταν προβλήθηκε μάλιστα η φωτογραφία του χαρακτήρα που είχε ο Breivik στο παιχνίδι αυτός γέλασε σαρκαστικά.
Κατόπιν ο εισαγγελέας προχώρησε στο κείμενο του μανιφέστο του κατηγορουμένου.
Τη δεύτερη φορά που φάνηκε να χαμογελά ο Breivik ήταν η τιγμή που προβλη΄θηκε η φωτογραφία του με τη στολή που φορούσε :



Η δίκη προχώρησε σε τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον εξοπλισμό του τον οποίο φαίνεται να συνέθεσε με υλικά και 36 απάρτια απο 8 χώρες !






Στη φωτογραφία (που προέρχεται απο το μανιφέστο του) διακρίνεται καθαρά το σήμα στον αριστερό ώμο. Όπως αποκαλύφθηκε το σήμα αρχικά έγραφε: "Marxist hunter England" αλλά τροποποιήθηκε με τη χρήση photoshop για να γράφει "Marxist hunter Norway". Αναφέρει επίσης: "Multicultur [sic] traitor hunting permit", ενδεικτικό του μίσους που έτρεφε μέσα του ο κατηγορούμενος... Αποκαλύφθηκε οοτι ο κατηγορούμενος αγόρασε 43 τμήματα εξοπλισμού σχετισμόμενα με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, τα ೪ απο αυτά στο εξωτερικό.
Τέλος ο Breivik έδωσε οδηγίες καθώς κι ενα σκίτσο στης αστυνομία η οποία σύμφωνα με αυτά κατασκεύασε και δοκίμασε εκρηκτικό μηχανισμό αντίστοιχο με αυτο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος.
Η δίκη συνεχίζεται με πολύ έντονο ενδιαφέρον!

Πηγή: The Guardian.co.uk
Twitter Bird Gadget