Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εκλεισε το γκαλοπ του "Μαγικό"!! Τι έδειξαν οι επιλογές σας;;

Ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες το γκαλοπ του blog μας που αφορούσε την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες εκλογές (πιθανόν την 6η Μαϊου) με το ερώτημα: " Τι θα ψηφίζατε αν γινόταν σήμερα εκλογές;".
Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω απο ενδεικτικά οσο και αναμενόμενα!
Οι επιλογές σας λοιπόν σε ποσοστά μεταφράζονται ως εξής:
ΠΑ.ΣΟ.Κ 2%
Νεα Δημοκρατία 4%
Κ.Κ.Ε. 7%
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 8%
ΛΑ.Ο.Σ. 7%
Δημοκρατική Αριστερά 2%
Χρυσή Αυγή 15%
Δημοκρατική Συμμαχία 2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος) 29%
Οικολόγοι- Πράσινοι 5%
Άλλο Κόμμα 10%
Λευκό/ Άκυρο 12%

Απ'ότι φαίνεται τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα έχουν απολέσει τη "μερίδα του λέοντος" σε ψήφους μαζί με την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα δυσκολευτούν- αν καταφέρουν- να συγκεντρώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών και τα δυο μαζί...
Η Αριστερά φαίνεται να βγαίνει δυνατή και ιδιαίτερα ενισχυμένη με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει δραστικά τις ισορροπίες δυνάμεων στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Το ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να ανασυνταχθεί με τα ποσοστά του να φαίνονται στο γκαλοπ μας αρκετά ενισχυμένα (διατηρούμε τις αμφιβολίες μας, θα το αναλύσουμε παρακάτω). Έκπληξη αποτελεί το νεο κόμμα του "αποσχισθέντος" πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες" που φαίνεται να σπάει τα κοντερ και να συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων των αναγνωστών μας! Επίσης σημαντικό ποσοστό λαμβάνει και το κόμμα της "Χρυσής Αυγής" στο 15% πράγμα που ίσως να σημάνει στην πραγματικότητα την είσοδό του στη βουλή!
Ο κ. Κουβέλης και η κα. Μπακογιάννη δεν απολαμβάνουν της ιδιαίτερης προτίμησης των αναγνωστών μας και περιορίζονται στο 2%... Ενισχυμένοι φαίνονται και οι Οικολόγοι- Πράσινοι μάλλον σαν ψήφο διαμαρτυρίας προς το δικομματισμό..
Σημαντικά υψηλό φαίνεται να είναι το ποσοστό όσων επιλέγουν το Λευκό/ Άκυρο με ποσοστό στο 12% (!), προφανώς δείχνοντας την απαξίωσή τους απέναντι στο πολιτικό σύστημα που αποδείχθηκε ανίκανο (αν όχι προδοτικό) να υπερασπιστεί το λαό...
Ας σημειώσουμε μερικές παρατηρήσεις μας επί των αποτελεσμάτων, αναλύοντας λίγο περισσότερο την σημειολογία και τις επιπτώσεις των αποτελεσμάτων:
Καταρχήν οφείλουμε να αναφέρουμε ότι εσκεμμένα δεν δώσαμε την επιλογή της "αποχής" γιατί πιστεύουμε βαθύτατα ότι όσοι απέχουν είναι αδιάφοροι απέναντι σε όσα συμβαίνουν, απαξιώνουν τη Δημοκρατία και -όσο και να νομίζουν το αντίθετο- παραδίδουν την επιλογή τους σε αυτούς που τόσα χρόνια καταχρώνται τη λαϊκή εντολή υποθηκεύοντας τη χώρα! Παρακινούμε και ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχουν ΕΝΕΡΓΑ στην εκλογική διαδικασία αποτυπώνονταν την επιλογή τους και ενισχύοντας τη Δημοκρατία που ψυχορραγεί στην πατρίδα μας!
Όσον αφορά την ακρίβεια των αποτελεσμάτων πρέπει να πούμε οτι είμαστε αρκετα ρεαλιστές και προσγειώμένοι...μακάρι οι επιλογές των ανθρώπων που ψάχνουν την πληροφόρηση και τη δημοκρατία μέσα απο τα blogs να ήταν ενδεικτικές αλλά δυστυχώς διαφέρουν σε αρκετά σημεία: ο δρόμος μέχρι τις εκλογλες είναι μακρύς. Θα υπάρξει πόλωση, καλλιέργεια κλίματος φόβου και συσπείρωση των μεγάλων κομμάτων, τα οποία παρόλαυτά και απο τις μεγάλες εταιρίες δημοσκοπήσεων προβλέπεται να κυμανθούν μετά βίας στο 50% των ψήφων...Το ΛΑ.Ο.Σ. αμφισβητείται αν θα καταφέρει να μπεί στη βουλή μετά τη φθορά που υπέστη απο τις...κωλοτούμπες, και τις αποχωρήσεις των υπουργόπληκτων Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη. Η "ΔΗΜ.ΑΡ." του κ. Κουβέλη αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο (σε μετεκλογικές συνεργασίες;) και να ενισχυθεί αρκετά, ενω είσοδο στη βουλή προβλέπουν οι δημοσκόποι και για τη "Χρυσή Αυγή", πράγμα που ανησυχεί το πολιτικό γίγνεσθαι ευρύτερα. Προφανώς η μεγάλη ενίσχυση της αριστεράς αλλά και της ακροδεξιάς αποτελεί κλασσικό δείγμα ψήφου διαμαρτυρίας και "τιμωρίας" απέναντι στον κατεστημένο και) - στα όρια του καθεστωτικού- 30ετή δικομματισμό στη χώρα μας. Προβλέπεται επίσης επτακομματική βουλή (!).
Ας ελπίσουμε η βουλή που θα προκύψει να έχει οσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλουραλισμό απόψεων και περισσότερη δημοκρατία απ'ότι οι απειλές συμμόρφωσης βουλευτών υπο τη σκια της διαγραφής, που πρατηρήσαμε πριν λίγες εβδομάδες...
Το σημαντικό και αναγκαίο είναι η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!Ας μη γυρίσουμε την πλάτη πάλι στη δημοκρατία γιατί θα βρεί τον τρόπο σε λίγο πάλι να μας "χτυπήσει στην πλάτη" για να μας τραβήξει την προσοχη...και τότε ίσως το κόστος να είναι μεγαλύτερο...
Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και μας τίμησαν με τη γνώμη τους! Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη απο κάθε άλλη φορά!
Για άλλη κια φορά υποσχόμαστε να επανέλθουμε με νεο γκαλοπ, νεα ερωτήματα, νέους προβληματισμούς. Μιλήστε για να σας ακούσουμε!


by EAGLE
Twitter Bird Gadget