Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Βρέθηκε ψάρι με τρία μάτια στην Αργεντινή!


Έχετε ακούσει πως η ζωή μιμείται συνήθως την τέχνη, αλλά ένα ψάρι που βρέθηκε στην Αργεντινή μοιάζει ίσως με κάτι που θα βλέπατε στο "The Simpsons", και πραγματικά δεν έκανε τους οικολόγους καθόλου να γελάσουν...


Πίσω στο 1990, η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων είχε ένα επεισόδιο που περιλάμβανε τον "Blinky," ένα ψάρι με τρία μάτια κοντά στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Σπρίνγκφιλντ, όπου ο Homer εργαζόταν.

Τώρα, 21 χρόνια αργότερα, οι ψαράδες στην...



Κόρδοβα της Αργεντινής αλίευσαν ψάρι-λύκο με τρία μάτια σε μια δεξαμενή κοντά σε ένα τοπικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με το Gizmodo.com.

Ένας από τους ψαράδες, ο Julian Zmutt, είπε ότι κανείς δεν είχε παρατηρήσει το τρίτο μάτι στην αρχή γιατί ήταν σκοτεινά.

"Ψαρεύαμε και ήταν μεγάλη μας έκπληξη όταν βρήκαμε αυτό το σπάνιο δείγμα", ανέφερε στη Blaze.com. "Επειδή ήταν σκοτεινά εκείνη την ώρα δεν το καταλάβαμε, αλλά όταν το κοιτάξαμε με ένα φακό είδαμε ότι είχε ένα τρίτο μάτι. "

Τα ψάρι δεν έχει καμία ομοιότητα με τον Blinky, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη αναταραχή.

Σύμφωνα με την Infobae.com, μια ιστοσελίδα ειδήσεων στα ισπανικά, η λίμνη, όπου το ψάρι πιάστηκε είναι μια δεξαμενή όπου το ζεστό νερό για την πυρηνική εγκατάσταση αντλείται.

Η εμφάνιση του ψαριού έκανε τους ντόπιους να ανησυχούν, κυρίως επειδή δεν υπήρξε ποτέ ένα τέτοιο περιστατικό πριν. Το ψάρι αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη μετάλλαξης. Ποτέ δεν έχουν παρατηρηθεί τέτοια ψάρια εκεί πριν.

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στον αντιδραστήρα ανησυχούν ότι το τρίτο μάτι είναι μια μετάλλαξη που προκλήθηκε από έκθεση σε νερό από τον πυρηνικό σταθμό.
 

 
 

 
 


Twitter Bird Gadget