Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Νίκη σωτηρίας για Λεβαδειακό

Σε ένα εκπληκτικό ματς ο Λεβαδειακός κέρδισε 4-3 την Κέρκυρα στη Λιβαδειά κι έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Πόποβιτς, Βασιλείου, Σουμπίνιο, Κόρμπος τα γκολ των Βοιωτών, Μαϊστόροβιτς, Ζιάμπαρης, Γραμμόζης των Φαιάκων.
Φουλ επίθεση και 4-3-3
Με επιθετικό σχήμα επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Γιώργος Παράσχος και Χάβι Γκράθια, καθώς το έπραξαν αυτό με 4-3-3. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού ξεκίνησε τους Κυριακίδη, Μεντί, Μουλόπουλο, Τομάς, Κόρμπο, Αλεξίου, Ζησόπουλο, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Πόποβιτς, ενώ ο Ισπανός προτίμησε τους Γκαλίνοβιτς, Ζιάμπαρη, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Οσμάν, Κοντοδήμο, Ερίθε, Γραμμόζη, Μαρτίν, Καλαντζή, Ιωάννου.
Λίγες φάσεις, 4 γκολ!
Όσον αφορά το παιχνίδι, έδειχνε να μην έχει ρυθμό, αλλά αυτό μέχρι το 13'. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Λεβαδειακός πήρε κεφάλι στο σκορ με το πλασέ του Πόποβιτς, έπειτα από το ωραίο 1-2 με τον Κόρμπο, ενώ στο 19' ο ίδιος παίκτης έδωσε ωραία στον Βασιλείου για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στους Βοιωτούς.
Η απάντηση της Κέρκυρας ήταν άμεση, καθώς στο 21' ο Μαϊστόροβιτς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, όμως πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Σουμπίνιο έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γκαλίνοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Έτσι, ο Γκράθια αποφάσισε να προχωρήσει νωρίς στην πρώτη του αλλαγή και να περάσει στο 32' τον Τσίγκα αντί του Μαρτίν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με άλλες δυο φάσεις, από μια για κάθε ομάδα. Στο 40' ο Μουλόπουλος, αφού συνεργάστηκε με τον Πόποβιτς, έκανε το σουτ από δεξιά, με τον Γκαλίνοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ, και στο 44' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη από πολύ πλάγια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Άλλα 3 στο δεύτερο
Στην επανάληψη το παιχνίδι και πάλι είχε λίγες και καλές φάσεις και στην πρώτη οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα. Ο Πόποβιτς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κόρμπο, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Γκαλίνοβιτς. Έτσι, οι Βοιωτοί έδειξαν να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Ωστόσο, η Κέρκυρα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς στο 67' μείωσε σε 4-2, με την προβολή του Ζιάμπαρη και στο 78' μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γραμμόζη, το οποίο κέρδισε ο Ιωάννου από τον Κυριακίδη.
Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, τη στιγμή που ο Σουμπίνιο είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο 81', όταν απέφυγε ωραία τον Ζιάμπαρη και πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς, που απέκρουσε σε κόρνερ. Με αυτό το «τρίποντο», ο Λεβαδειακός ανέβηκε στους 25 βαθμούς κι έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, με την Κέρκυρα να είναι σε δύσκολη θέση.

Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Μουλόπουλος, Τομάς, Κόρμπος, Αλεξίου (86' Ιωάννου Δ.), Ζησόπουλος, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου (75' Κουτσόπουλος), Πόποβιτς (60' Παπαδόπουλος).
Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Ζιάμπαρης, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Οσμάν (46' Καραλής), Κοντοδήμος, Ερίθε, Γραμμόζης, Μαρτίν (32' Τσίγκας), Καλαντζής (88' Γιάντσης), Ιωάννου Η.

                                                                               ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr    
Twitter Bird Gadget