Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ποιοί πρώην βουλευτές έχουν κάνουν τσιφλίκι τους τη Βουλή


Ποιοί πρώην βουλευτές έχουν κάνουν τσιφλίκι τους τη Βουλή

Οι χώροι του Κοινοβουλίου που διατίθενται στους πρώην θεσμικούς αξιωματούχους – είτε παραμένουν βουλευτές είτε όχι - αποτελούν σκάνδαλο σπατάλης.


Γραφεία με προθάλαμο και χώρο υποδοχής διαθέτουν: Ο Κων. Μητσοτάκης (στο ισόγειο) ο οποίος βρίσκεται εκτός Βουλής από το 2007. Ο Κώστας Σημίτης (στο ισόγειο, επίσης) ο οποίος δεν είναι βουλευτής από το 2009. Ο Κώστας Καραμανλής (στον πρώτο όροφο) όπου περνά αρκετές ώρες όποτε υπάρχει σοβαρή συνεδρίαση στη Βουλή δεδομένου ότι διατηρεί βουλευτική ιδιότητα. Και, τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου (στο ισόγειο και... σε απόσταση αναπνοής από το πρωθυπουργικό γραφείο) όπου, κατά δήλωσή του, θα βρίσκεται πολύ συχνά.
Όσο για τους πρώην προέδρους της Βουλής; Στο ισόγειο (αλλά με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους) διατηρούν άνετα γραφεία (με χώρο υποδοχής) ο Απόστολος Κακλαμάνης και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται... το οροφοδιαμέρισμα του Δημήτρη Σιούφα - αποκαλείται έτσι διότι αποτελείται από 120 τ.μ. τα οποία προέκυψαν από συνένωση τριών μικρότερων γραφείων με γκρέμισμα τοίχων.
Στα γραφεία των «πρώην» προστέθηκε κι εκείνο ενός «νέου»: Στον Ευ. Βενιζέλο παραχωρήθηκε το γραφείο που διατηρούσε η στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ως υπεύθυνη για την κοινοβουλευτική ομάδα.
Εννοείται ότι όλα είναι στελεχωμένα από υπαλλήλους (της Βουλής ή μετακλητούς) και διαθέτουν πλήρη υλικοτεχνική-επιστημονική υποδομή.
Twitter Bird Gadget