Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Δεν... ίδρωσε ο Πανιώνιος

Χωρίς να... ιδρώσει ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη 2-0 επί της Δόξας Δράμας και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Αντούνιες, Ντιμπαλά τα γκολ.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-4-2 επέλεξε να παρατάξει τον Πανιώνιο στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ξεκίνησε τους Μιχαηλίδη, Σιόβα, Πιερ, Αντούνιες, Μενδρινό, Όμο, Κούρντι, Σάμαρη, Αμπντουλάγιεφ, Κούτσι, Ντιμπαλά, ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Ρόκα, Τριποτσέρη, Βέρτζο, Μπριλλάκη, Σικαλιά, Κουμπρόγλου, Ρούτση, Αμπουμπακάρι, Αραβίδη, Κοβάσεβιτς, Κυβελίδη, από τη μεριά της Δόξας Δράμας.
Δυνατά ο Πανιώνιος, δοκάρι και 2-0!
Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να απειλήσει μόλις στο 2', όταν το σουτ του Όμο κατέληξε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντούνιες. Οι «κυανέρυθροι», όμως, συνέχισαν να πιέζουν και στο 11' είχαν δοκάρι στην κεφαλιά του Σιόβα και στο 13' πέτυχαν και δεύτερο τέρμα.
Ο Κούτσι έδωσε ωραία στον Ντιμπαλά, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας και με ιδανικό πλασέ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Από εκεί και μέχρι το 44' μοναδική φάση ήταν ένα αδύναμο σουτ του Όμο στο 21', που μπλόκαρε ο Ρόκα, με τη Δόξα να μην πατάει σχεδόν καθόλου περιοχή και τον Μάκη Κατσαβάκη να κάνει δυο αλλαγές πριν την ανάπαυλα, μια τακτικής και μια αναγκαστική.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Ρούτση στο 44', το οποίο κατέληξε πάνω από την εστία του Μιχαηλίδη, και το πλασέ του Ντιμπαλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, που μπλόκαρε ο Ρόκα.
Λίγες φάσεις, έμεινε το 2-0
Στην επανάληψη ο Πανιώνιος είχε και πάλι τα ηνία του αγώνα, οι φάσεις ήταν λίγες και το 2-0 του πρώτου μέρους έμεινε μέχρι το τέλος. Η πρώτη σημειώθηκε στο 50', με ένα σουτ του Σάμαρη αρκετά έξω από την περιοχή να περνάει άουτ και τον Σιόβα να τα κάνει όλα μόνος του στο 53', αφού θέλησε να τα βάλει με τρεις αμυντικούς της Δόξας, όμως ο Ρόκα τον σταμάτησε.
Στο 60' ο Σάμαρης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα για τους γηπεδούχους, όταν ο Κούτσι του έδωσε την πάσα και αυτός σούταρε άουτ έχοντας χώρο, αφού ήταν ανοιχτή η άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 63' ο Ντιμπαλά δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Ρόκα και δυο λεπτά αργότερα οι Δραμινοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Κυβελίδης έκανε το σουτ από πλάγια και ο Μιχαηλίδης επέμβη σωτήρια, καθώς η μπάλα πήγαινε στην κλειστή του γωνία. Το ματς ολοκληρώθηκε με τα δυο σουτ του Μενδρινού στο 85' και στο 90', με το πρώτο να καταλήγει άουτ και το δεύτερο να «βγάζει» εντυπωσιακά σε κόρνερ, και τον Πανιώνιο να παίρνει μια νίκη, η οποία τον έφερε πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Σιόβας, Πιερ, Αντούνιες, Μενδρινος, Όμο, Κούρντι, Σάμαρης (67' Ρόβας), Αμπντουλάγιεφ (85' Οκόγιε), Κούτσι, Ντιμπαλά (73' Μιλοβάνοβιτς).
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Μπριλλάκης (27' Αγτζίδης), Σικαλιάς (40' Ψυχογιός), Κουμπρόγλου, Ρούτσης, Αμπουμπακάρι, Αραβίδης, Κοβάσεβιτς (66' Ουέλινγκτον), Κυβελίδης.

                                                                               ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr    
Twitter Bird Gadget