Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Aναπόφευκτος ο εμφύλιος σπαραγμός




Φοβούνται λαϊκή εξέγερση


Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να βρουν άκρη για το πώς θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες λαϊκές εξεγέρσεις όχι μόνον στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε πολλές περιοχές, τόσο της πρωτεύουσας, όσο και της περιφέρειας.

Αυτό που ανησυχεί πρισσότερο τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα οργανωμένο κίνημα – όπως αυτό των «αγανακτισμένων» - στο οποίο μπορούν οι δυνάμεις ασφαλείας να «εστιάσουν».
Φοβούνται πως η έκρηξη μπορεί να αρχίσει ακόμη και από ένα τυχαίο περιστατικό και θα εξαπλωθεί με ταχύτητα φωτός όχι μόνον στην πλατεία Συντάγματος ή στην Ομόνοια αλλά και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά αυτούς τους εξοργισμένους πολίτες η ασφάλεια φοβάται πως θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν αφού ως επί των πλείστων θα πρόκειται για άνθρωπους που κάμια σχέση δεν έχουν  με επαναστατικές δράσεις, αλλά θα είναι άνθρωποι απελπισμένοι από την ανέχεια και τη φτώχεια, άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια φυσιολογική ζωή και τώρα είναι αναγκασμένοι να ζουν με πολύ λιγότερα. Αυτοί όμως οι ανθρωποι μπορούν να γίνουν απρόβλεπτοι επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ και το όποιο ξέσπασμα τους δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Ένα ακόμη στοιχείο που κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων ουσιαστικά δεν υφίσταται – την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 500 άτομα μόνον – και αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το πού θα διοχετευθεί η οργή των απλών πολιτών.
Twitter Bird Gadget