Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

2-0... λόγω εκπτώσεων

Ο Ολυμπιακός μπήκε ως πρωταθλητής και για 25΄«έπνιξε» την ΑΕΚ (2-0)! Μετά πάτησε φρένο, αλλά και... κορυφή (+1 από Παναθηναϊκό)! Πονοκέφαλος Μιραλάς ενόψει Μόσχας!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε θέση βασικού τελικά στον Καζίμ, που ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ, με τον Μιραλάς σε αντίστοιχο ρόλο αριστερά, τον Τζιμπούρ στην κορυφή και τον Ιμπαγάσα ως ελεύθερο μπροστά από τους Ορμπάιθ και Μανιάτη. Ο Νίκος Κωστένογλου, από την άλλη πλευρά, παρέταξε την ΑΕΚ όπως αναμενόταν καθώς άφησε στον πάγκο τον Σιαλμά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε το γρήγορο γκολ, η Ένωση να αποφύγει κάτι τέτοιο αλλά από το πρώτο λεπτό φάνηκε το τεράστιο πρόβλημα των Κιτρινόμαυρων στη δεξιά πλευρά τους. Ο Μπέλεκ γυρνούσε πίσω υποτίθεται για να βοηθήσει αλλά δεν το έκανε, ο Κοντοές ήταν σα να μην υπήρχε κι έτσι ο Μιραλάς κατέβαινε πολύ εύκολα από εκεί. Από την ίδια πλευρά ήρθαν δύο καλές φάσεις στο πρώτο... 3λεπτο, από την ίδια πλευρά έγινε το κόρνερ για το 1-0 στο 5'  με την κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν, πλέον, αυτό που ήθελαν, οι Μπέλεκ-Κοντοές συνέχιζαν το... βιολί τους στα δεξιά και η ΑΕΚ το πλήρωσε με το 2-0 από το πλασέ του Μιραλάς στην κίνηση από κοντά, μετά το γύρισμα του Τζιμπούρ. Ο οποίος Τζιμπούρ, φυσικά, κατέβηκε άνετα από την πλευρά των Κοντοέ-Μπέλεκ.

Κάπως έτσι, επομένως, από το 24' το ματς ουσιαστικά κρίθηκε καθώς η ΑΕΚ, που προσπαθούσε μετά το πρώτο 10λεπτο να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει, δεν είχε πλέον την ψυχολογία (και την ποιότητα) για να το κάνει, ενώ ο Βαλβέρδε άλλαζε πλευρές στους Μιραλάς-Καζίμ. Ο Τούρκος είναι αλήθεια πως έδειχνε σε κάθε επαφή με την μπάλα ότι είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και το κατέχει αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για να κάνει τη διαφορά.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, πέρα τα νεύρα του Μάκου και τις... κοκορομαχίες ανάμεσα σε Μιραλάς-Μανωλά όποτε τους δινόταν η ευκαιρία.

Στην επανάληψη το ματς κυλούσε όπως και στο πρώτο ημίχρονο, από τη στιγμή που έγινε το 2-0. Η Ένωση ανέβηκε στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους και να μειώσει για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος ενώ ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το σκορ και από εκεί και πέρα δε χρειαζόταν να φορτσάρει επιθετικά, ψάχνοντας κυρίως κάποια αντεπίθεση.

Ο Κωστένογλου αντικατέστησε τον αόρατο Μπέλεκ με τον Σιαλμά στο 61' και λίγα λεπτά μετά υποχρεώθηκε σε δεύτερη αλλαγή, αναγκαστική αυτή τη φορά, με τον Ρίκκα αντί του Μάκου. Αναγκαστική αλλαγή έκανε και ο Ολυμπιακός, με τον Αμπντούν να παίρνει τη θέση του Μιραλάς που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, και την ΑΕΚ να συνεχίζει τις προσπάθειες της για να μειώσει, αλλά στη μοναδική καλή φάση ο Μέγιερι αντέδρασε σωστά στο ωραίο σουτ του Λυμπερόπουλου.

Τα λεπτά, κυριολεκτικά, περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο καθώς οι Κιτρινόμαυροι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν ενώ οι Ερυθρόλευκοι μπορεί και... να μην ήθελαν, καθώς διατηρούσαν εύκολα το 2-0 και έτσι έκαναν και συντήρηση δυνάμεων για την Ρούμπιν. Στο τελευταίο 10λεπτο έγιναν και οι τελευταίες αλλαγές (Μοντέστο αντί Μανιάτη και Χολέβας αντί Καζίμ για τον Ολυμπιακό, Γκερέιρο αντί Βάργκας για την ΑΕΚ) και το παιχνίδι τελείωσε πολύ ήρεμα, με τους οπαδούς των Πειραιωτών να ζητάνε νίκη στη Ρωσία και να περιμένουν το Παναθηναϊκός-Ξάνθη την Κυριακή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82' Μοδέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (67' Αμπντούν), Καζίμ-Ρίτσαρντς (85' Χολέβας), Τζιμπούρ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος (67' Ρίκκα), Βάργκας (82' Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Μπελέκ (62' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος

Σκόρερ: 5' Μέλμπεργκ, 24' Μιραλάς
Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοδέστο / Μάκος, Μπελέκ, Δέλλας, Μανωλάς

                                                                        ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr     
Twitter Bird Gadget