Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρωτάθλημα ξανά!

Μετά από τη σύντομη στάση στο κύπελλο, επανερχόμαστε στο πρωτάθλημα Ελλάδας! Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής ανοίγει σε ΟΑΚΑ, Ηράκλειο και Καραϊσκάκη με τις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Ξάνθη, ΟΦΗ-Δόξας και Ολυμπιακού-Λεβαδειακού αντίστοιχα.

ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ

Η ζωή στον πλανήτη της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ποτέ βαρετή. Μια γεμάτη εβδομάδα με εναλλαγές συναισθημάτων και παραστάσεων, με πρόσωπα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται φτάνει στο φινάλε και μόνο τότε έρχεται στην επικαιρότητα το παιχνίδι. Η Ένωση θέλει να παραμείνει στο κατώπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κόντρα σε μια Ξάνθη, που είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και στοχεύει να μπει στην πρώτη πεντάδα.

ΟΦΗ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις?? Αν λογαριάσουμε την τρίτη φορά ως το παιχνίδι κυπέλλου, τότε η Δόξα συνάντησε την κακή της μοίρα. Αν, όμως, μιλάμε μόνο για το πρωτάθλημα, τότε ο ΟΦΗ πρέπει να προσέξει να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που έπεσαν θύματα της τακτικής του Μάκη Κατσαβάκη και της αμυντικής λειτουργίας των νεοφώτιστων.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Θα ήταν ένα από τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ρουτίνας... Μέχρι που μπήκε στη ζωή της Super League, η Δόξα Δράμας και τα ανέτρεψε όλα. Ο Ολυμπιακός μετά τη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής, που σταμάτησε το εκπληκτικό του σερί, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι εφτά συνεχόμενες νίκες και με συνολικά τέρματα 22-3 που έχουν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας αποτελούν μια καλή εγγύηση πως θα τα καταφέρει.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ

Μετά από τρεις ημέρες και πριν ολοκληρωθεί η ανάλυση του αγώνα κυπέλλου, έφτασε η ώρα για τον αγώνα πρωταθλήματος. Με τόσο συχνές αναμετρήσεις, οι ποδοσφαιριστές πλέον δεν αλλάζουν φανέλες, αλλά... τηλέφωνα! Ο Ατρόμητος πήρε το παιχνίδι κυπέλλου κι έχει το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Άρη, που εκτός των άλλων δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον καλύτερό του παίκτη στα τελευταία ματς. Οι Περιστεριώτες είναι γενικότερα σε καλύτερη κατάσταση και μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, οι πιο ισχυρές εντός έδρας ομάδες.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παιχνίδι σκοπιμότητας, παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και παιχνίδι που κρίνει, έστω και πρόωρα, το μέλλον για τις  δύο ομάδες. Η Κέρκυρα, προερχόμενη από θετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα, θέλει να διατηρήσει την καλή εικόνα που έχει στην έδρα της, κόντρα στον Αστέρα που ακόμα ψυχοπονάει μακριά από την Τρίπολη. Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα στα Γιάννινα ίσως δώσει την ώθηση που θέλει ο Σάκης Τσιώλης για να έρθει το ξέσπασμα, ωστόσο το μηδέν στα εφτά δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.
 

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Τον τελευταίο καιρό, ο ΠΑΟΚ μπορεί να παρομοιαστεί με την Λερναία Ύδρα και ο Λάζλο Μπόλονι έχει κατορθώσει να βρίσκει διαρκώς περισσότερα κεφάλια για την ομάδα του. Ο δικέφαλος έχει να ηττηθεί από τον Νοέμβριο και έχει χτίσει ένα καλό σερί, το οποίο τον διατηρεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Εργοτέλης πήρε ανάσα με τη νίκη του επί του Πανιωνίου και βρίσκεται στο αγαπημένη του μέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Είναι σε καλή κατάσταση, έχει την παράδοση με το μέρος του κι έχει ζεστάνει και τον κόσμο ώστε να μπορέσει να αποκτήσει και πάλι δύναμη η Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος μετά τα πανηγύρια για την πρόκριση στο κύπελλο επί του Παναθηναϊκού, πρέπει να προσηλωθεί στο πρωτάθλημα για ένα κρίσιμο παιχνίδι, αφού ο βασικός στόχος παραμένει η παραμονή. Το ίδιο κίνητρο έχει και ο Παναιτωλικός, που έχει να κερδίσει από τις 11 Δεκεμβρίου και τον αγώνα με τον ΟΦΗ.
 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στη χειρότερή τους στιγμή, κάποιος πρέπει να φανεί δυνατός. Το κύπελλο δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και στις δύο ομάδες, παρά έλυσε εκείνα που προϋπήρχαν και το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τις ισορροπίες που υπάρχουν. Οι πράσινοι μετρούν μαζί με το κύπελλο δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη, ενώ ο ΠΑΣ είναι από τις χειρότερες ομάδες στην έδρα του κι έχει να κερδίσει από τις 2 Οκτωβρίου και τον αγώνα με την Κέρκυρα.

                                                         ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr      

Twitter Bird Gadget