Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέα νάρκη από Σπηλιόπουλο!



Επιμένει να αγνοεί τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» υπέρ ιδιωτικής εταιρίας

Ανεξήγητη έχθρα κατά των κρατικών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και φανατισμό υπέρ της ανάθεσης συμβολαίου καταστροφής ναρκών σε ιδιωτική εταιρία έδειξε, για πολλοστή φορά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος.

Απαντώντας την Παρασκευή σε... επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, πρέσβη I. Κοραντή (έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας»), ο κ. Σπηλιόπουλος προσπάθησε, αρχικά, να παραπλανήσει την Εθνική Αντιπροσωπία, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα η ανάθεση στην ιδιωτική εταιρία. Ξέχασε, βέβαια, να εξηγήσει τι νόημα είχε το σημείωμα του ιδίου και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη, που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας υπέρ της ιδιωτικής εταιρίας.

Όταν δε ο κ. Κοραντής σημείωσε ότι το θέμα ορθώς απεσύρθη, προ 15ημέρου, από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και κάλεσε τον υφυπουργό να μην το επαναφέρει, ο κ. Σπηλιόπουλος ψέλλισε κάποιες τυπικές δικαιολογίες και βροντοφώναξε ότι θα το πράξει. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλος ο οίστρος του, ώστε παραβίασε όλα τα χρονικά όρια της ομιλίας του και χρειάστηκε να τον διακόψει πέντε φορές η προεδρεύουσα στη συνεδρίαση της Βουλής!

Όσο για την οικονομική λογική του (τέως παπανδρεϊκού και νυν βενιζελικού) υφυπουργού; Πρωτοφανής! Καυχήθηκε ότι μοχθεί υπέρ των ΕΑΣ, καθώς συμφώνησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τους με 21.000.000 ευρώ, αλλά ξέχασε ότι αυτή έγινε από τα λεφτά των φορολογουμένων, δηλαδή όλων μας. Και δεν σκέφτηκε ότι η νέα αφαίμαξη του Προϋπολογισμού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν κάποια κυκλώματα δεν έπαιζαν παιχνίδια κατά της κρατικής εταιρίας.
Twitter Bird Gadget