Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι 3 πιο πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες του ΠΑΟ!!! αποκλειστικό...




Α. Αhmed bin Saeed Al Maktoum

Είναι γιος του πρώην Εμίρη (ηγεμόνα) του Ντουμπάι Σεΐχη Saeed bin Maktoum Al Maktoum, ο αδελφός του πρώην κυβερνήτη του Ντουμπάι Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum και ο θείος του σημερινού κυβερνήτη του Ντουμπάι Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum (παρά το γεγονός ότι εννέα χρόνια νεότερος από αυτόν). Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ντένβερ.Ξεκίνησε το ταξίδι του στον κλάδο των αερομεταφορών το 1985, όταν διορίστηκε πρόεδρος του DCA. Η Emirates, o εθνικός αερομεταφορέας, ξεκίνησε την ίδια στιγμή και διορίστηκε πρόεδρος.
Ο Sheikh Ahmed κατέχει επίσης διάφορα άλλα χαρτοφυλάκια με την κυβέρνηση του Ντουμπάι. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ντουμπάι , το οποίο διαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές για τα Εμιράτα του Ντουμπάι.
Ο Sheikh Ahmed είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων του Ντουμπάι, Αντιπρόεδρος της Dubai World Trade Centre, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Dubai Investment Corporation για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ανωτάτης Επιτροπής – Dubai Shopping Festival Επιτροπή και Dubai Summer Surprises, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι Πρόεδρος της:

Noor Islamic Bank PJSC,

Noor Investment Group LLC,

Noor Takaful General PJSC,

Noor Takaful Family PJSC,

Dubai National Air Travel Agency (DNATA), που είναι κομμάτι της Emirates Group και ο κύριος διαχειριστής εδάφους στο Dubai International Airport,

Dubai Airport Free Zone Authority

Dubai Aerospace Enterprise

Dubai Air Wing

Alliance Insurance Company

Le Meridien Dubai

Dubai International Marine Club

Dubai Golf Club

The British University in Dubai

The Dubai Power & Energy Committee

Victory Team, μια από τις ποιό πετυχημένες offshore ομάδες αγωνιστικών σκαφών και κατασκευάστριά τους

και UAE National Olympic Committee

Σημείωση: Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να περιμένει την έγκριση του νομοσχεδίου καθώς κατέχει ποσοστό σε εταιρία που βρίσκεται στον Ευρωπαικό χώρο.

Η Fly Emirates έχει εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις στο αθλητικό μάρκετινγκ και είναι γνωστό πως ο Sheikh Ahmed είναι αντιπρόεδρος της διεθνούς ζώνης της Chelsea. Είναι ο πιθανότερος επενδυτής που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση καθώς το όνομά του κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στους κύκλους πληροφοριών

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα (αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη) από την μεταβίβαση του σε νέα

 διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιθανοί ιδιοκτήτες είναι οι εξής:


Β.  Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud

O Al-Waleed ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 μετά την αποφοίτησή του από Menlo College στην Καλιφόρνια. Οι δραστηριότητες του Πρίγκιπα ως επενδυτής ήρθαν στο προσκήνιο όταν αγόρασε ένα σημαντικό τμήμα των μετοχών της Citicorp τη δεκαετία του 1990, όταν η εν λόγω επιχείρηση ήταν προβληματική. Με μια αρχική επένδυση των 550 εκατ. δολαρίων εξαγόρασε και διέσωσε τη CitiBank. Οι επενδύσεις του στην εν λόγω εταιρία του χάρισαν τον τίτλο του “Arabian Warren Buffett”.
Αργότερα, έκανε, επίσης, μεγάλες επενδύσεις στην AOL, Apple Inc, η MCI Inc, η Motorola, Fox News και άλλες τεχνολογίες και επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης.
Μεγάλες επενδύεις έχει κάνει ακόμα και στο ξενοδοχείο Four Seasons και το Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη. Πούλησε το ήμισυ των μετοχών του στην τελευταία τον Αύγουστο του 2004. Έχει κάνει επενδύσεις στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου και στο Grand Hotel του Μόντε Κάρλο. Κατέχει σήμερα το 10% των μετοχών της Euro Disney SCA, η εταιρεία που κατέχει, διαχειρίζεται και συντηρεί Disneyland Paris στην πόλη Marne-la-Vallee, Γαλλία.
Σημείωση: Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να περιμένει την έγκριση του νομοσχεδίου καθώς κατέχει ποσοστό σε εταιρία που βρίσκεται στον Ευρωπαικό χώρο.
Τον Αύγουστο του 2011, Al-Waleed ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του είχε προσβληθεί από τη Saudi Binladen Group να χτίσει το επόμενο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον Πύργο Βασίλειο σε ύψος τουλάχιστον 1.000 μέτρα (3.300 πόδια) για SR 4.600.000.000.
Τον Ιούνιο του 2011 Μπιν Tahal συνδέθηκε με την εξαγορά της Έβερτον για μια αναφερόμενη τιμή των £ 100.000.000. Το θέμα όμως έμεινε στάσιμο.
Τον Δεκέμβριο του 2011,ο bin Tahal επένδυσε 300 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter με την εξαγορά της δευτερευόντων μετοχών. Η αγορά αυτή του δίνει περισσότερο από το 3% της εταιρείας, η οποία αποτιμάται σε $ 8 δις στα τέλη του το καλοκαίρι του 2011.
Είναι 5ος στην σχετική λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για την έκταση του Ελληνικού.


 Γ.   Ο Abdul Aziz Al Ghurair
 
είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mashreq Bank και δισεκατομμυριούχος. Το 2011 η περιουσία του εκτιμήθηκε από το Forbes στα $ 2,7 δις, καθιστώντας τον τον 420ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.Ο Αl Ghurair είναι σήμερα ο επικεφαλής της Mashreq Bank, της κορυφαίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εμπορική τράπεζα που ιδρύθηκε από τον πατέρα του κατά την πρώτη έκρηξη του πετρελαίου τη δεκαετία του 1960.
Προσπάθειες του έχουν κάνει την τράπεζά του να κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των «Καλύτερη Τράπεζα στα UAE»,το βραβείο 2006 από το περιοδικό Euromoney και το Βραβείο Προϊόντος MasterCard για τη Mashreq UAE E-Gate την προπληρωμένη κάρτα της MasterCard.
Το τμήμα τροφίμων, με επικεφαλής τον αδελφό του Essa, περιλαμβάνει το δεύτερο μεγαλύτερο μύλο της Μέσης Ανατολής για αλεύρι και παράγει το διαδεδομένο μεταλλικό νερό Masafi.
Η σύζυγός του είναι ο κύριος μέτοχος της Four Seasons Health Care Ltd, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Abdul Aziz Al Ghurair είναι επίσης ο πρόεδρος της Αl Ghurair, ενός βιομηχανικού ομίλου με πυρήνα τα τρόφιμα, τα βασικά προϊόντα κατασκευών και ακινήτων και επιπλέον την ενέργεια,την εκτύπωση, το λιανεμπόριο και την εκπαίδευση. Επιπλέον, ο ίδιος βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Dubai International Financial Centre.
Ο Al Ghurair είναι συνεχής υποστηρικτής σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην τοπική και διεθνή σκηνή, όπως η UNICEF, UNISCO, Planet Οικονομικών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων άτομα με ειδικές ανάγκες Αθλητική Ομοσπονδία.
 


Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τρεις πραγματικά ισχυρούς άνδρες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ιστορία του Παναθηναικού. Μένει να δούμε αν όλος αυτός ο ντόρος έγινε για το τίποτα ή υπάρχει κάτι ουσιαστικό. Υπομονή λοιπόν…
Twitter Bird Gadget