Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η 22χρονη δασκάλα, τα πατάρια και οι σοφίτες

Η 22χρονη δασκάλα, τα πατάρια και οι σοφίτες

Η εξήγηση που έδωσε στο στενό της περιβάλλον η
22χρονη δασκάλα είναι η εξής: « Η γνωριμία με τον νεαρό από τα Χανιά συνέβη πριν από πέντε μήνες, στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Δεν είχε να κάνει με το σχολικό περιβάλλον του σχολείου στο οποίο υπηρετούσα. Μιλούσα μέσω Facebook με φίλους μου, όπως όλοι οι νέοι…».
Η ίδια εμφανίζεται να αρνείται και να αμφισβητεί τα καταγγελλόμενα, συνοδευόμενη από τους γονείς της, υπέβαλε την παραίτησή της.

«Την είδα για δέκα λεπτά. Δίπλα της ήταν οι γονείς της. Στην παραίτησή της επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ήμουν στις τοποθετήσεις μου πολύ προσεκτικός, διακριτικός και έμεινα στο επίπεδο της τυπικής επικοινωνίας» τονίζει στη Real news ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη ήταν εκείνη που ειδοποίησε τους γονείς της -από την τροπή που είχαν λάβει τα τελευταία 24ωρα οι αποκαλύψεις- και εκείνοι έσπευσαν θορυβημένοι να συμπαρασταθούν στο παιδί τους. Μάλιστα, μετά το πρώτο σοκ, η οικογένεια της όμορφης δασκάλας εξέτασε την προσφυγή στις νομικές συμβουλές δικηγόρου, για να χειριστεί την υπόθεση.

Η 22χρονη είχε έρθει στο χωριό Βρύσες, που θεωρείται κεφαλοχώρι του Αποκορώνου Χανίων, στις αρχές Οκτωβρίου, αφού, παρά το νεαρό της ηλικίας της, πέτυχε να καταλάβει μία θέση στο δημοτικό σχολείο, εξαιτίας της εξαιρετικής βαθμολογίας με την οποία αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο. «Εμείς κάνουμε τις κινήσεις που οφείλουμε λόγω υπηρεσίας. Είναι μία περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί με ψυχραιμία. Ωστόσο, μας έχουν θορυβήσει τα τελευταία γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην ειδησεογραφία εδώ στην Κρήτη και η ανησυχία των γονιών είναι δικαιολογημένη», υποστήριξε ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης.

Η αγωνία της μάνας
Η δασκάλα, όπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη Real news, βρέθηκε κατηγορούμενη από την εμμονή μιας μητέρας πως… χάνει το παιδί της. Το e-mail με την καταγγελία που στάλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν αρκετό για να αποκαλυφθεί το «ένοχο μυστικό». Από τη σελίδα του 15χρονου στο Facebook, οι αστυνομικοί έσπασαν τους κωδικούς και ανακάλυψαν πως τον μαθητή της Β’ Γυμνασίου είχε ξελογιάσει η 22χρονη αναπληρώτρια δασκάλα, η οποία είχε κατακτήσει την καρδιά του τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η μητέρα του μαθητή, μάλιστα, είχε πανικοβληθεί τόσο πολύ που ανέφερε πως η συγκεκριμένη καφετέρια «Α…», όπου συχνάζει ο γιος της στα Χανιά, έχει μεταβληθεί σε «άντρο ακολασίας». Εκεί, ο ανήλικος περνούσε τις περισσότερες ώρες, κάνοντας μάλιστα και πολλές φορές «κοπάνα» από το σχολείο του.

Ο μικρός, όσο οι γονείς του έλειπαν από το σπίτι, μετέτρεπε τη σοφίτα σε ερωτική φωλιά, ανεβάζοντας τη δασκάλα κρυφά στο πατρικό του. Η 22χρονη, μάλιστα, για να διατηρεί σε φόρμα τον μικρό, από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όταν γνωρίστηκαν, του πρότεινε να τρώει άφθονο κρητικό λάδι αλλά και γραβιέρα Χανίων, που είναι -όπως του έλεγε- πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Η δασκάλα, όμως, δεν έβαλε μόνο σε σκοτούρες τη μητέρα του μαθητή, αλλά μπήκε τώρα σε μπελάδες και η ίδια. Εκτός από τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, παραιτήθηκε ήδη από το δημοτικό σχολείο της, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών. Και όλα αυτά μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανεί, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους. Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε σχετική διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Καυτοί» διάλογοι στο Facebook

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στην Κρήτη και από την ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν στο Facebook «καυτοί» διάλογοι της 22χρονης με τον 15χρονο μαθητή γυμνασίου των Χανίων. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν «άσεμνο και ανάρμοστο» περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από τη 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η δασκάλα είχε ερωτική επαφή μαζί του από το καλοκαίρι και αφού προηγουμένως τον προσέγγισε μέσω διαδικτύου, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Στο «προφίλ» της δασκάλας στο Facebook, οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους, καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.
Twitter Bird Gadget