Εύκολη και υγιεινή η λαχανόσουπα είναι η νότα από κουζίνες της
Βόρειας Ευρώπης που χρειαζόταν το τραπέζι σας για να γίνει πιο
γιορτινό.Υλικά1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο1 κονσέρβα ντομάτες κομμένες
κύβους1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες1 καρότο ψιλοκομμένο2 σέλερι
ψιλοκομμένα6, 5 κούπες κρύο νερό1 κουταλιά ζάχαρη1 κύβο ζωμού
μοσχαριούΧυμό από δύο λεμόνιαΕκτέλεση1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το
λάχανο, τις ντομάτες μαζί με τα υγρά τους, το καρότο, το κρεμμύδι και
το σέλερι.2. Σκεπάστε με το νερό, το χυμό λεμονιών και τη ζάχαρη και
τον κύβο.3. Βάλτε σε μέτρια φωτιά να βράσουν τα υλικά για τουλάχιστον
δύο ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και η σούπα σας να πάρει
γεύση.4. Ρίξτε αλατοπίπερο ανάλογα με την παλέτα σας και απολαύστε.