Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στον αέρα η έκτη δόση χωρίς τις υπογραφές των κομμάτων


Στον αέρα η έκτη δόση χωρίς τις υπογραφές των κομμάτων
Ορατός είναι ο κίνδυνος εμπλοκής στην εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ επιμένουν στις έγγραφες δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων για την τήρηση των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης.

Το «θα δούμε πως θα γίνει αυτό» που δήλωσε τη Δευτέρα ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς ο Α. Σαμαράς αρνείται να υπογράψει τέτοιο κείμενο, έδινε κάποιες ελπίδες διαπραγμάτευσης. Ωστόσο οι τροϊκανοί επανέρχονται στο θέμα και επιμένουν στις γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων.

Στο θέμα των πολιτικών εκκρεμοτήτων αναφέρθηκε και ο Ευ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι οι νομοθετικές δεσμεύσεις για το θέμα έχουν εκπληρωθεί στο σύνολό τους.

Την ίδια ώρα πάντως, η κατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών είναι ασφυκτική, καθώς τα αποθέματα στερεύουν και η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου κινδυνεύει να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα.

Ήδη καμπανάκι κινδύνου για το θέμα χτυπούν οι διοικήσεις των ταμείων, καθώς η μία μετά την άλλη, επισημαίνουν πως η έκτη δόση είναι απαραίτητη για την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου, αλλά και των αυξημένων μισθολογικών αναγκών του Δημοσίου προς το τέλος της χρονιάς.
πηγη:http://www.madata.gr
Twitter Bird Gadget