Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σπάνιο "αφροδισιακό" φυτό προκάλεσε 7 φόνους και 19 καταδίκες στα Ιμαλάια



Δικαστήριο του Νεπάλ καταδίκασε 19 χωρικούς για τον φόνο 7 αγροτών κατά τη διάρκεια έντονου καυγά που ξέσπασε μεταξύ τους για ένα πολύτιμο φυτό που θεωρείται αφροδισιακό και είναι μάλιστα γνωστό ως το «Viagra των Ιμαλαΐων».
Οι 7 αγρότες βρίσκονταν, το 2009, στην απομονωμένη περιοχή Manang, σε αναζήτηση του Yarchagumba, ενός ιδιαίτερου και σπάνιου φυτού, του οποίου οι πωλήσεις αποφέρουν υψηλά κέρδη στις τοπικές κοινωνίες, αφού και στην Κίνα όπου είναι δημοφιλές, μερικά κιλά του ισούνται με δεκάδες χιλιάδες δολάρια.
Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι οι αγρότες, οι οποίοι θέλησαν και να καλλιεργήσουν το φυτό, σκοτώθηκαν τυχαία όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ των δύο πλευρών.

Το τοπικό δικαστήριο δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς των ενόχων καταδικάζοντας 6 από αυτούς, που θεωρήθηκαν άμεσα ένοχοι, σε 20ετή κάθειρξη και τους υπόλοιπους 13 που ενεπλάκησαν έμμεσα, σε 2ετή φυλάκιση.

Μάλιστα, λόγω της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται το δικαστήριο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η δίκη αναβλήθηκε δεκάδες φορές έως ότου καταφέρουν να είναι παρόντες στο σύνολό τους, δικαστές και δικηγόροι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Twitter Bird Gadget