Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Άρχισαν οι προσφυγές στην δικαιοσύνη για το χαράτσι μέσω Δ.Ε.Η.

Άρχισαν οι προσφυγές στην δικαιοσύνη για το χαράτσι μέσω Δ.Ε.Η.
Κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη προσφυγή κατά λογαριασμού της Δ.Ε.Η στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.
Την προσφυγή κατέθεσε ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός ο οποίος  ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), o τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που του έστειλε η Δ.Ε.Η.

Στον επίμαχο αυτό λογαριασμό περιλαμβάνεται επιπρόσθετα και ποσό 832 ευρώ το οποίο αντιπροσωπεύει το νέο έκτακτο φόρο για  διαμέρισμα ιδιοκτησίας του στην περιοχή των Αθηνών.

Την ίδια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε πολίτης κατά του νέου τέλους ο οποίος   κατέθεσε και αίτημα πενίας (φτώχιας)  ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να του ορίσει δικηγόρο, καθώς ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα  να πληρώσει.

Ο προσφεύγων είναι  ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ και καλείται να πληρώσει επιπρόσθετα μαζί με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η το ποσό των 350 ευρώ που αντιπροσωπεύει το νέο ειδικό τέλος. Στην  προσφυγή του, την οποία συνέταξε ο ίδιος, σημειώνει ότι ο νέος ειδικός φόρος αποτελεί για εκείνον υπέρμετρο βάρος, καθώς έχει πενιχρό εισόδημα.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η πρόβλεψη για διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση που δεν πληρωθεί ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η, είναι απάνθρωπη και ατιμωτική και ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό.

Επίσης, αναφέρει ότι το Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα κάνει λόγο για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ενώ η ΕΣΔΑ προστατεύει τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον οικογενειακό βίο.
Κατά συνέπεια, καταλήγει,  ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός, αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ. 
 
πηγή: briefingnews.gr
Twitter Bird Gadget