Κρασί από τη Λευκάδα
Η Λευκάδα έχει σημαντική παραγωγή κρασιών τα οποία ονοματίζει από το 2000 ο Τοπικός Οίνος Λευκάδας. Ξεχωριστή την κάνουν οι ποικιλίες της: η λευκή «βαρδέα» που καλλιεργείται στο νότιο τμήμα και απαντάται σχεδόν αποκλειστικά στο νησί και η ερυθρή «βερτζαμί», που καλλιεργείται στο κεντρικό κυρίως τμήμα και σε μικρές εκτάσεις τη βρίσκουμε και σε Αχαΐα, Κέρκυρα.
Στο ΝΑ μέρος του νησιού, επάνω από τα Σύβοτα, 8χλμ μετά το Νυδρί και 12χλμ πριν τη Βασιλική, λειτουργεί από το 2007 το νέο επισκέψιμο οινοποιείο της «Λευκαδίτικης Γης», που αντικατέστησε το αρχικό στο Σύβρο. Είναι έργο του πτυχιούχου οινολόγου Δημήτρη Ρομποτή, ο οποίος έχει αξιοποιήσει και αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τις οινικές δυνατότητες της πατρίδας του.
Σας προτείνω ενθέρμως να επισκεφθείτε το οινοποιείο όπου, σε 4 διαφορετικά κτήρια και με τη βοήθεια της κας Άννας Γιωργάκη, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε εκθέσεις παραδοσιακού τρόπου οινοποίησης και παραγωγής λαδιού και τη σύγχρονη μονάδα οινοποίησης – εμφιάλωσης. Στο δοκιμαστήριο θα γευθείτε τα 3 κρασιά (λευκό, ροζέ, ερυθρό) της σειράς «Λευκαδίτική Γη» και τον ερυθρό γλυκύ «Μελήδονο».
Για το φαγητό του κου Βλάχου επιλέγουμε το «Λευκαδίτικη Γη – Ερυθρός», 100% από την ποικιλία βερτζαμί επιλεγμένων αμπελώνων μέσου υψομέτρου, αφού τα σταφύλια από τα ψηλότερα αμπέλια προορίζονται για το ροζέ। Το κρασί ωριμάζει περί τους 10 μήνες σε δρύινα βαρέλια, έχει μαυροκόκκινο χρώμα και πολύ νόστιμες και κάπως έντονες τανίνες.
Πηγή:Wine Surveyor
Στο ΝΑ μέρος του νησιού, επάνω από τα Σύβοτα, 8χλμ μετά το Νυδρί και 12χλμ πριν τη Βασιλική, λειτουργεί από το 2007 το νέο επισκέψιμο οινοποιείο της «Λευκαδίτικης Γης», που αντικατέστησε το αρχικό στο Σύβρο. Είναι έργο του πτυχιούχου οινολόγου Δημήτρη Ρομποτή, ο οποίος έχει αξιοποιήσει και αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τις οινικές δυνατότητες της πατρίδας του.
Σας προτείνω ενθέρμως να επισκεφθείτε το οινοποιείο όπου, σε 4 διαφορετικά κτήρια και με τη βοήθεια της κας Άννας Γιωργάκη, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε εκθέσεις παραδοσιακού τρόπου οινοποίησης και παραγωγής λαδιού και τη σύγχρονη μονάδα οινοποίησης – εμφιάλωσης. Στο δοκιμαστήριο θα γευθείτε τα 3 κρασιά (λευκό, ροζέ, ερυθρό) της σειράς «Λευκαδίτική Γη» και τον ερυθρό γλυκύ «Μελήδονο».
Για το φαγητό του κου Βλάχου επιλέγουμε το «Λευκαδίτικη Γη – Ερυθρός», 100% από την ποικιλία βερτζαμί επιλεγμένων αμπελώνων μέσου υψομέτρου, αφού τα σταφύλια από τα ψηλότερα αμπέλια προορίζονται για το ροζέ। Το κρασί ωριμάζει περί τους 10 μήνες σε δρύινα βαρέλια, έχει μαυροκόκκινο χρώμα και πολύ νόστιμες και κάπως έντονες τανίνες.
Πηγή:Wine Surveyor