Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τα πάντα για την «Axiom Capital» που θέλει τον ΠΑΟ!


Η νέα εταιρία που εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό έχει ως κύρια προτεραιότητα να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, καθώς κάτι τέτοιο είναι επιθυμία του πελάτη. Για αυτό τα στελέχη που μας μίλησαν και εμπλέκονται στο deal θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν από τη μεσολαβήτρια εταιρία ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να διαταραχθούν οι σχέσεις αν το ενδιαφέρον αποκτήσει διαστάσεις... Τσάκα! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του ενδιαφερόμενου.
Axiom Capital και όχι Action Capital!

Η εταιρία που μεσολαβεί λέγεται Αxiom Capital και όχι Αction Capital, όπως έχει γραφτεί σχεδόν σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Η Axiom Capital έχει έδρα το Λονδίνο και όχι την Ατλάντα. Επίσης, δεν έχει κανέναν συνεργάτη στην Ελλάδα και ούτε κάποια εταιρία που συνεργάζεται.
«Ναι, φέρνουμε επενδυτή»
Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Αμερικανό-ισραηλινός κολοσσός για να πάρει τον Παναθηναϊκό και όπως επιβεβαίωσαν άνθρωποι που ασχολούνται με το deal θα είναι στην Ελλάδα στα μέσα της εβδομάδας, χωρίς να αναφέρουν την ακριβή ημερομηνία άφιξής τους.
Αξιοσημείωτο είναι πως μαζί με τους εκπροσώπους και τη μεσολαβήτρια εταιρία θα βρεθεί στη χώρα μας και ο επενδυτής. Δηλαδή ο άνθρωπος που θα λάβει τις αποφάσεις για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό. «Ναι φέρνουμε επενδυτή. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι πως μαζί μας στα μέσα της εβδομάδας θα έρθει και άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις», ήταν τα λεγόμενα των στελεχών.
Δεν επενδύει μόνο στον Παναθηναϊκό
Ο κολοσσός που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να ασχοληθεί μόνο με το «τριφύλλι», αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο real estate. Ακόμα και αν δεν συμφωνήσει με τους «πράσινους», θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα οπωσδήποτε!
Συνέχεια μόνο με οικονομικό έλεγχο
Πάντως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται οριστικό για την αγορά του Παναθηναϊκού, αφού κύριο μέλημα της εταιρίας είναι να διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος και φυσικά αν δεν προλάβει πρώτα άλλος επενδυτής να υλοποιήσει τη συμφωνία. Χωρίς τον οικονομικό έλεγχο δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουν ούτε το ίδιο τραπέζι με τον Παναθηναϊκό.
Καμία σχέση η Arboris και ο πρίγκιπας
Οι άνθρωποι που χειρίζονται το θέμα γνωρίζουν πολύ καλά το ενδιαφέρον τόσο της Arboris Capital, όσο και του πρίγκιπα Σουλτάν. Όμως, αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση δεν έπαιξαν ρόλο για το ενδιαφέρον τους οι παραπάνω υποψήφιοι επενδυτές, καθώς τονίζουν πως το ενδιαφέρον προέκυψε επειδή θέλουν να κάνουν διάφορες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Το θέμα του γηπέδου τράβηξε την προσοχή
Πολλοί αναρωτιούνται πώς προέκυψε αυτό το τρίτο (νέο) ενδιαφέρον μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για τον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr έμαθε ότι την προσοχή του αμερικανο-ισραηλινού κολοσσού προσέλκυσε το γήπεδο. Άλλωστε, θέλουν τον Παναθηναϊκό... πακέτο με το γήπεδο και να δουν τι μπορούν να κάνουν με αυτό το θέμα.
Πλάνο έχουν ήδη καταρτίσει, χωρίς να γίνονται γνωστά τα ακριβή ποσά επένδυσης, αφού πρώτα επισημαίνουν πως πρέπει να μάθουν τα οικονομικά στοιχεία των «πρασίνων» και το θέμα του γηπέδου, και μετά να προχωρήσουν στο πρότζεκτ που έχουν σκεφτεί ή να προβούν σε κάποιο άλλο. Τον Παναθηναϊκό τον βλέπουν ως καθαρή επένδυση.
Πάνω από 10 δις δολάρια
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για το ποσό των 3 δις δολαρίων που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας για επενδύσεις αποκλειστικά στον χώρο του αθλητισμού! Πάντως, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως το fund της εταιρίας είναι πάνω από 10 δις δολάρια σε διάφορες επενδύσεις σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στα αθλητικά.
Πρώτη φορά στην Ελλάδα
Όσον αφορά τις μετοχές ομάδων χόκεϊ επί πάγου και μπέιζμπολ, οι άνθρωποι που μεσολαβούν για το deal δεν επιβεβαίωσαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ανέφεραν πως ήδη γράφονται αρκετά ανακριβή πράγματα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρία θα κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, είτε είναι ο Παναθηναϊκός μέσα είτε δεν είναι!


Twitter Bird Gadget