Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

<ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ,ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ>

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στην μάχη τη πρόκρισης στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς κατάφερε στο “καυτό” Καραϊσκάκη να νικήσει με 3-1 την Μπορούσια Ντόρντμουντ. Οι “ερυθρόλευκοι”, επέδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και παίζοντας παράλληλα με μυαλό “αιχμαλώτισαν” την Γερμανική ομάδα, που δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε διαχειρίστηκαν έξοχα τον αγώνα και “κτύπησαν” την Ντόρντμουντ στο αδύνατο σημείο της που είναι το κέντρο της άμυνάς της. Η μεγάλη έκπληξη για τον Ολυμπιακό ήταν ο Χοσέ Χοέμπας που σκόραρε και διέπρεψε σε ρόλο έξω αριστερά, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ και Μιραλάς.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό μόλις στο 1΄, αλλά ο Μέλμπεργκ πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, μπροστά από τον Μπέντερ. Στο 4΄η Ντόρντμουντ βγήκε ξανά στην επίθεση, με τον Πέρισιτς να σουτάρει από πλάγια θέση, για να αποκρούσει ο Κοστάντσο.

Στο επόμενο λεπτό, η Ντόρντμουντ “καρδιοχτύπησε” τους οπαδούς των “ερυθρολεύκων”. Ο Λεβαντόφκσι έπιασε την κεφαλιά προς τον Καγκάουα που βρέθηκε μόνος προ του Κοστάντσο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Και εκεί που η Ντόρντμουντ είχε μπει...φουριόζα και απειλούσε τον Ολυμπιακό, το σκηνικό ανατράπηκε στο 8΄. Στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια των “ερυθρολεύκων”, η μπάλα έφτασε σε θέση έξω αριστερά στον Μαρκάνο που σέντραρε στην καρδιά της άμυνας των Γερμανών. Εκεί ξεπετάχτηκε ο Χολέμπας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάιντενφελερ για το 1-0.

Στο 15΄ σε σουτ του Καγκάουα και προβολή του Λεβαντόφσκι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Πολωνός σέντερ-φορ της Γερμανικής ομάδας ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Στο 20΄ μετά από σέντρα του Μοντέστο, ο Τζιμπούρ κέρδισε μια κόντρα με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να...στρωθεί στον Μιραλάς που έπιασε από κοντά την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο.

Η Ντόρντμουντ επανήλθε...απειλητική στο 24΄με τον Γκέτσε να κάνει μια κατά μέτωπο επίθεση και να μπαίνει στην περιοχή των “ερυθρολεύκων”, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει έπεσε στα πόδια του και τον σταμάτησε ο Μέλμπεργκ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν,. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Γκέτσε έβγαλε συρτή σέντρα και ο αμαρκάριστος Λεβαντόφσκι με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Κοστάντσο για το 1-1.

Οι “ερυθρόλευκοι' έχασαν τον ρυθμό τους μετά την ισοφάριση και στο 29΄ ο Καγκάουα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Ο Καγκάουα, έγινε κάτοχος της μπάλας, έξω από την περιοχή των Πειραιωτών και στο 31΄και σούταρε από πολύ πλάγια θέση, για να μπλοκάρει ο Κοστάντσο.

Ένας Κοστάντσο που έκανε σωτήρα απόκρουση στο 36΄, όταν σταμάτησε την βολίδα που εξαπέλυσε από κοντά ο Πέρισιτς.

Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν στην ευκαιρία της Ντόρντμουντ στο 37΄, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής των Γερμανών όπου ξεπετάχτηκε και έκανε την προβολή ο Μιραλάς για να περάσει η μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός, όμως βρήκε την ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ στο 40΄. Σε νέο γύρισμα του Μιραλάς, ο Τζιμπούρ “τσίμπησε” τη μπάλα μπροστά από τον Σούμποτιτς και με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι Πειραιώτες άγγιξαν και ένα τρίτο γκολ, αλλά το γυριστό σουτ που έπιασε ο Τζιμπούρ μετά από σέντρα του Μιραλάς,πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάιντενφελερ,

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα καλό σουτ-φάουλ του Χολέμπας που πέρασε λίγο άουτ στο 48΄. Στο 52΄η άμυνα των Πειραιωτών “κόλλησε”, αλλά ο Κοστάντσο βγήκε ταχύτατα από την εστία του και πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι.

Η επόμενη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 62΄, όταν ο Ιμπαγάσα βρήκε με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, αμαρκάριστο τον Μοντέστο μέσα στην περιοχή των Γερμανών, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου ήταν χλιαρή και δεν απείλησε τον Βάιντενφελερ.

Στο 65΄ο Μπλατσικόφσκι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά πλάσαρε άουτ.

Η Ντόρντμουντ, συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση, αλλά αυτός που...μίλησε με ένα τρίτο γκολ ήταν ο Ολυμπιακός. Στο 78΄ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Μοντέστο που είχε “τρυπώσει” στην άμυνα των Γερμανών, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73΄Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (90΄Φετφατζίδης), Τζιμπούρ, (86΄Πάντελιτς) Χολέμπας.

ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σούμποτιτς, Χιούμελ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Γκέτσε (82΄Γκροσκρόις), Γκούντογκαν (56΄Λέιτνερ). , Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάουα (65'΄Μπλατσικόφσκι).
                                                      ΠΗΓΗ:www.balleto.gr 
Twitter Bird Gadget