Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στην υγεία των κορόιδων


Ακόμα δεν μπήκε το 2012 κι έχουμε τις πρώτες σινεκριτικές. Προέκυψαν από την προβολή των πρώτων καρέ της ταινίας, που σπάει ταμεία παγκοσμίως και τιτλοφορείται «Η Ωραία Ελλάς Δίνει Φράγκα Και Σ’ Εμάς». Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στα παρασκήνια... του φιλμ, μέσω Ισπανίας: Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος έχει ετήσιο μισθό 292.552 ευρώ τον χρόνο - για τα οποία φορολογείται με κλίμακα 40%. Δηλαδή, καθαρά τού έρχονται 175.531,2 ευρώπουλα.

Συμπέρασμα πρώτο: Ο βασιλεύς πρέπει επειγόντως να υποβάλει αίτηση διαζυγίου και να χωρίσει από τη βασίλισσα Σοφία. Ναι μεν ο γάμος τους είναι πολυετής και επιτυχημένος, αλλά εξαιτίας της Σοφίας ο ευσταλής Χουάν έχει χάσει έναν σκασμό από τάλαρα, εσκούδο, ευρώ, φιορίνια και πάσης φύσεως μπικικίνια. Το έγκλημα της βασιλίσσης είναι ότι δεν έχει αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο την ελληνική καταγωγή της για να κάνει πλουσιότερο τον αντρούλη της. Την ξέρει τόσο καλά την πατρίδα μας και δεν του είπε πόσο πολύ θα τα κονόμαγε αν αντί για βασιλιάς διατελούσε απλά πασόκος και χονδρέμπορος δημοκρατικής ευαισθησίας.

Πάρολος Καρούλιας

Άλλωστε, ο Χουάν Κάρλος είναι έξυπνος άνθρωπος. Θα τα κατάφερνε μια χαρά στον ρόλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα έκανε και την μπάζα του. Όπως έχει αποκαλυφθεί ήδη από τον Μάιο στον υπερτυχερό πρώτο πολίτη της χώρας παρέχονται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ! Πιο πολλά όχι μόνο από τον βασιλιά της Ισπανίας αλλά κι από τον Ομπάμα αυτοπροσώπως! Και ποιες οι απαιτήσεις; Να λες δυο τρία αυτονόητα σε επετείους, γιορτές, πανηγύρια, εγκαίνια και λοιπές εκδηλώσεις. Οφείλεις επίσης να στηρίζεις την πασοκάρα και τον ΓΑΠ - έστω και μέσω του μπιζαρίσματος της συγκυβέρνησης. Καλό είναι ως «θεσμός» να κράζεις τη «δημοκρατία» λέγοντας ότι «κάνει πόλεμο» στον λαοφιλέστατο Παπαδήμο. Σοφό είναι και να υποδεικνύεις στα ελάχιστα ελεύθερα ΜΜΕ να βγάλουν τον σκασμό. Αν ο κόσμος μπαϊλντίσει από τους φορομπηχτισμούς και σε γιουχάρει σε καμιά παρέλαση, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια... να πούμε (κλισέ του προέδρου) και δηλώνεις θιγμένος. Προς Θεού, δεν παραιτείσαι ούτε με σφαίρες! Αυτά, που βλέπουμε όλοι μας στην ταινία της ζωής μας, ξέχασε να πει η Σοφία στον Χουάν Κάρλος. Οι γυναίκες, τελικά, είναι αδιόρθωτες.
Twitter Bird Gadget